Annonce
Ugeavisen Vejle

Brug dagen på at komme ud i naturen

En blåfugl har stukket snablen ned i duftende lyngblomster. Arkivfoto: Finn Lillethorup
Naturens dag byder på oplevelser i det fri. Brug søndagen på at indsnuse skovens duft, og vær med på sidelinjen, når der bliver fortalt om for eksempel sommerfugle og spiselige planter.
Annonce

Vejle: Snør skoene, pak madkurven og tag familien i hånden og kom ud i naturen 13. september, hvor det er Naturens dag.

Igen i år bliver der inviteret på vilde, sanselige, informationsrige, fredelige og bevægelige arrangementer i naturen.

For eksempel kan alle få mere viden om nogle af de smukkeste insekter, vi har. Med snabel, antenner, store øjne og farverige vinger er sommerfugle ikke blot smukke, men også lidt mærkelige. De lægger æg, som bliver til larver, der forpupper sig og bliver til sommerfugle.

Sommerfuglebevægelsen og Vejle Bibliotek står bag et arrangement fra klokken 12 til 14, hvor der bliver fortalt om bevægelsen, sommerfuglenes værtsplanter og livscyklus.

- Tag gerne børn, børnebørn og naboens børn med, lyder opfordringen.

Mødested: Vestbanevej 115, til venstre for starten af Bindeballestien.

Annonce

Spejderliv

Spejderne i Bredballe laver forskellige aktiviteter i Nørreskoven 13. september.

Der vil være to ture, som handler om livet i skoven og livet i bækken.

- Sideløbende vil der være aktiviteter omkring spejderhytten med bygning af plantepresse, redekasser og insekthoteller. Vi laver bål, bager snobrød og rister skumfiduser, lyder det fra spejderne.

Det er fra klokken 10 til 15. Mødested: Ekkodalen 1. Tilmelding: bredballespejdercenter@gmail.com

Annonce

Byg et insekthotel

Naturstyrelsen Trekantområdet og Danmarks Naturfredningsforening inviterer alle interesserede til at komme forbi og bygge bi- og insekthoteller, og man kan lære, hvordan man gør sin egen have insektvenlig og høre nærmere om insekternes levevis.

Det er fra klokken 10 til 15 på Haraldskær Avlsgård, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Man kan også bruge et par timer i skoven med fokus på fordybelse og sansning, såkaldt skovbadning. Det er klokken 10, Kærvej 5 i Egtved. Deltagelse er gratis, men der er kun få pladser, så tilmelding er nødvendig via naturligvaeren@gmail.com

På Kærvej 5 er der fra klokken 16 til 17 også åben havelåge i den giftfri og insektvenlige skovhave.

Alle er velkomne til Naturens dag i Ågård Naturlaug klokken 14. Bare mød op ved madpakkehuset, Silkevænget 1A i Ågård.

Annonce

Spiselige planter

Brandbjerg Højskole er 13. september klar med en bæredygtighedsdag.

Her kan man komme på sanketur i Grejsdalen og lære om spiselige planter, som man kan finde i sin egen baghave. Man kan møde Thomas Laursen, der er professionel urtesamler og kendt fra programmer som "Gourmet i Vildmarken" og "Smagen af Danmark".

Det er fra klokken 11 til 16. Tilmelding via brandbjerg.dk

I Hover Sogn markerer man Naturens dag klokken 11 ved Hover Kirke med kirkeløb/-gang på to planlagte ruter. Alle kan deltage. Klokken 12.30 er der udendørs gudstjeneste ved Grejsdal Kirke, hvor Kirkens Børnekor medvirker.

Annonce

En tur til vandet

Man kan tage på en børnevenlig formiddag ved Daugård Strand, hvor Naturhistoriskforening Vejle fortæller om fjordens tilstand lige nu. Foreningen medbringer waders.

- Ruse og tejn skal røgtes, ligesom der bliver mulighed for at stryge rejer og "smådyr".

Grundet-området i den nordlige del af Vejle by har lavet en "Grøn Vision", som er blevet til virkelighed hen over denne sommer. Området bliver indviet på Naturens dag med en naturvandring og en forfriskning. Mødested: Grundet Bygade 20 klokken 14.30.

Ved Brejning er der på Naturens dag mulighed for en rolig aftentur i skoven med fokus på fordybelse og sansning. Arrangementet klokken 19 hedder "Mindfulness i skoven". Der er kun få pladser. Tilmelding: naturligvaeren@gmail.com

Naturens Dag

Vejle Kommune holder Naturens Dag i samarbejde med frivillige, foreninger, Grønt Forum, Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Ønsker du at vide mere om de oplevelser, der er på programmet i år, kan du læse mere på www.vejle.dk/naturensdag, hvor du kan finde et oversigtskort og en beskrivelse af arrangementerne.

Du kan også finde spændende arrangementer i hele Danmark på Naturens Dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Keld & Hilda fejer jubilæum i Vejle

Ugeavisen Vejle

Baby-salmesang fylder kirken igen

Ugeavisen Vejle

Børnecasting på Bryggen

Annonce