Annonce
Ugeavisen Vejle

Brug lidt ekstra tid: se dig for

Kampagnen minder cyklisterne om, at det betaler sig at bruge et par sekunder mere på at orientere sig. PR-foto
De fleste cyklistulykker i trafikken sker på steder, hvor to veje krydser hinanden. Derfor sætter kommunen de kommende uger i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik fokus på krydsulykker.
Annonce

Vejle: Kampagnen "Brug 2 sek. mere" handler om at se sig for. Brug lidt ekstra tid, inden du kører ud i et kryds.

Vejkryds er det sted i trafikken, hvor cyklister har størst risiko for at komme til skade. Syv ud af ti gange, hvor en cyklist kommer alvorligt til skade eller mister livet i trafikken, sker det i et vejkryds.

Med kampagnen opfordres bilister og cyklister til at holde bedre øje med hinanden.

- I Vejle arbejder vi hele tiden med at gøre det endnu mere trygt og sikkert at tage cyklen, og vi forbedrer løbende de fysiske forhold - ikke mindst i kommunens mange kryds. Men de fysiske forhold gør det ikke alene. Opmærksomhed og adfærd hos både cyklister og bilister har en stor betydning for sikkerheden. Kampagnen minder cyklisterne om, at det betaler sig at bruge et par sekunder mere på at orientere sig - ligesom bilisterne mindes om, at der er flere cyklister på vejene, nu hvor det gode vejr er kommet, siger Camilla Mølgaard, projektleder i Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Budskabet "Brug 2 sek. mere" kan ses på blandt andet gule plakater langs vejene.

Læs hvordan Vejle Kommune arbejder med trafiksikkerhed på: www.vejle.dk/trafiksikkerhed

/lasau

Farlige vejkryds

Hvert år er der i gennemsnit 550 cyklister, der enten kommer alvorligt til skade eller mister livet i trafikken. De fleste af dem i et vejkryds, viser tal fra Vejdirektoratet. Og årligt er der omkring 15.000 cyklister, der må en tur på skadestuen efter et trafikuheld. Det svarer til flere end 300 cyklister hver uge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce