Annonce
Ugeavisen Vejle

Bryggen-butik knækket af corona

Boghandlen i Bryggen er én af 29 butikker, som bliver revet med af konkursen i Arnold Busck-kæden. Når Bryggen engang åbner igen, bliver det uden boghandlen på hjørnet. Arkivfoto: Flemming Larsen
Boghandlen i Bryggen lukkes som følge af Arnold Busck-kædens konkurs.Manglende likviditet som følge af corona-nedlukning angives som årsag til konkursen.
Annonce

Vejle: Når Bryggen engang åbner igen efter corona-lukningen, bliver det uden boghandelen Arnold Busck.

Boghandlen i stueetagen på hjørnet mellem Sportmaster og Imerco er én af 29 butikker i landets ældste boghandlerkæde, som lukker efter, at Arnold Busck mandag gik konkurs.

"COVID-19 nedlukningen har gjort det umuligt at holde virksomheden kørende. Vi har gjort alt, der står i vores magt for, at virksomheden kunne køre videre, men det har desværre ikke været muligt," fremgår det i en pressemeddelelse fra boghandler-kæden, hvis butikker har været lukket ned helt eller delvist siden midten af marts, og hvis medarbejdere har været hjemsendt i perioden.

"Og selvom strøgbutikkerne igen er åbnet ved indgåelse af frivillige aftaler om arbejdstider med loyale medarbejdere, har det ikke været muligt at få stillet den fornødne likviditet til rådighed i det omfang, det har krævet for at kunne finansiere den manglende omsætning," fremgår det videre af pressemeddelelsen.

Annonce

To år med underskud

Beslutningen om at lukke den 124 år gamle virksomhed kommer efter to år med røde tal på bundlinjen.

I 2018 kom Arnold Busck ud med et underskud på 2,1 millioner kroner og i 2019 var underskuddet vokset til 14,3 millioner kroner.

Før de to underskudsgivende år havde kæden ellers haft fire år med overskud i millionklassen - størst i 2017, hvor overskuddet lød på 17 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til lukningen af Arnold Busck i Vejle. Butikschef Niels Pedersen oplyser, at de ansatte er blevet bedt om ikke at udtale sig.

Arnold Busck beskæftigede i alt omkring 230 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce