Annonce
Ugeavisen Vejle

Bundprop-musik i Vejle? Nej, siger læserne, men det kan da godt blive bedre

Nogle læsere er mere begejstrede for musikoplevelserne i Vejle end andre. Her Fredagsrock i Byparken i 2014, hvor noget tyder på, at TV2 og Rasmus Walter faldt i god jord. Arkivfoto: Michael Svenningsen
På Facebook har der været stor aktivitet hos læserne efter sidste uges artikler om den undersøgelse, der placerer Vejle som landets næstkedeligste musikkommune.
Annonce

Vejle: Spørger man vejlenserne, er der ikke 100 procent begejstring for de musikoplevelser, der leveres lokalt.

Men ingen af landets borgere er i total ekstase, hvis man skal tro den Voxmeter-undersøgelse, vi satte fokus på tirsdag 11. februar.

Overalt er der plads til forbedringer, for godt nok placerede undersøgelsen Vejle som den næstkedeligste musikkommune med et indeks på 44 af 100, mens Randers scorede 68 som bedste. Men med en karakter på 68 ud af 100, er der jo stadig et stykke vej til det perfekte arbejde.

Det mener en læser i hvert fald, Henrik Holbech, der kan fortælle os, at han og fruen er hyppige gæster i musikteatret og Byparken.

- Hvis vi var så edderutilfredse, at kun 4 ud af 10 forestillinger var til at holde ud, kom vi der jo aldrig mere. Men vi kommer der - også fremover - fordi underholdningen faktisk fortjener 8-9 på skalaen og ikke kun godt 4, som Voxmeter har analyseret sig frem til, lyder vejlenserens melding.

Da far var ung, kunne jeg spille næsten hver weekend i Vejle. Nu er de små spillesteder væk - såsom Landmanden, Nr 9, Vadestedet, Baghuset, Gummiskoen osv.

Jens Herman Hasselstrøm

Annonce

Udsolgt i Byparken

Det billede står han ikke alene med, for vi spurgte også på Facebook, hvad læserne mener. Mange er glade, men der er også nogle, der kunne ønske sig mere.

Her et udpluk:

- Det er ikke det indtryk, jeg får, når jeg hører folk snakke om det. Tværtimod er de glade og spændte. (Michael Lybker)
- Hvis der er udsolgt til Rock i Byparken hver gang, er det nok, fordi folk ikke kan lide det... (Ulrich Nielsen i en ironisk kommentar)
- Hvorfor spiller de fyldte huse ved de klassiske koncerter (sommer-, pinse- og kirkekoncerter, klassisk november) slet ikke nogen rolle i denne undersøgelse? (Flemming Hundevad Meng)
- Der er mere musik i Vejle (og min by, Horsens) end i Randers. Men udviklingen i Randers har de seneste år været enorm, hvorimod Vejle og Horsens har holdt status quo. Det er måske årsagen til randrusianernes begejstring og vejlensernes mangel på samme. Voxmeter har ikke taget denne psykologiske faktor med i deres konklusion. (Per Nielsen)
- Gør noget ved køen i baren OG den ved toiletterne. Så skal det nok spille. (John Larson)
- Randers er ikke super spændende. Hvis man kan lide blues og/eller kammermusik, er det nok udmærket. Det sker, at Værket får et interessant navn (Nick Cave, Sheryl Crow, Kraftwerk), men der er godt nok langt mellem snapsene. Randers Ugen er konsekvent et ganske forfærdeligt 80'er-lokalradio-extravaganza. Von Hatten er okay til de små navne, metalscenen også, for eksempel Midwinter Meltdown på Underværket. Jeg vil tro, at Vejle er ret sammenlignelig. Horsens har gjort det fantastisk, der kan Randers slet ikke være med. (Jesper Petersen)

- Generelt er det kedeligt i Vejle. (Ulla Abildgaard Pontoppidan )

- I Vejle kommer folk kun til store ting som Anne, Sanne og Lis, LOC, Alphabeat, Mads Langer, Nephew osv. Generelt skal vi huske på, at de små bands også kan noget. (Søren Nedergaard Bæk Petersen)

- (til Søren Nedergaard Bæk Petersen) Typisk gider man bare ikke give 320 kroner for at høre et band, man ikke kender. Jeg synes virkelig, at de små koncerter er dyre i Vejle i forhold til i fx Sønderborg. (Sabrina Simonsen Sørensen)
Annonce

Andet end rock

- En anden overvejelse - med Boxen i Herning og traditionen med store koncerter i Horsens, så ligger Vejle jo totalt centralt ift. musikudbud. Det vil derfor være fjollet, hvis Vejle Kommune går i panik over den undersøgelse, synes jeg. Vi har Musikteatret, Rock i Byparken, Bygningen, Spektrum - what’s not to like? (Karen Juul Andreasen)
- Jeg stemmer for, at den gamle godsbanebygning renoveres som spillested, lignende Godset i Kolding og Posten i Odense. Vi mangler et sted til den slags koncerter, hvor upcoming bands får en chance. Nogle genrer får ikke rigtigt "plads" i Vejle, såsom visse rock- og metalkoncerter, hvor Bygningen ikke længere bruges. Det betyder, at de bands fra den såkaldte undergrund trækker til Fredericia, Haderslev og sågar Sønderborg. (Anita Pedersen Kusk)
- Der mangler mere elektronisk musik i Vejle. (Bammut Pedersen)

- Fandme osse et selvmål at sælge et koncept, der hedder Rock i Byparken, når der sjældent er rock. (Thomas Højstrup Pedersen)
Rasmus Walter hyggede sig ved koncerten 18. maj 2014 i Byparken i Vejle. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce