Annonce
Ugeavisen Vejle

Butiksejer står op før en vis mand får sko på for at følge med tiden: Heidi Nymark er hoppet med på den digitale bølge

Heidi Nymark (nummer tre fra venstre) har haft besøg af citychef Andreas Kiis Antonsen,  Lektor Lotte Malina Toftegård Knudsen og specialkonsulent Flemming Pors Knudsen fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Alle har været nysgerrige for at høre, hvad hun indtil nu har fået ud af at stå tidligt op om morgenen for at deltage i deres digitaliseringsuddannelse. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Heidi Nymark har taget springet ud i at videreuddanne sig i den digitale verden. Tidsmæssig kan det, som butiksejer, trække tænder ud, men det kan også betale sig.

Vejle:  I april takkede 38 Vejle-butikker ja til at deltage i en 10 måneder lang uddannelse i digital ledelseskultur. En uddannelse som koster 50.000 kroner per deltagende butik, støttet af EU Socialfond og faciliteret af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Vejle i samarbejde med City Vejle. Kort sagt, bliver butikkerne klædt på til at kunne klare sig professionelt på internettet via blandt andet de sociale medier. De skal lære at kunne bringe deres særlige identiteter ud til de rette mennesker.

Nu er butikkerne godt inde i syvende måned af uddannelsesforløbet, og City Vejle hører tilbagemeldinger fra de deltagende.

- Jeg kan høre på mange af butiksindehaverne, at det allerede har gjort en stor forskel for dem, og de har lært rigtigt meget, men jeg tager godt nok også hatten af, for de gør alle en kæmpe indsats for at få hverdagene til at hænge sammen, når de både skal passe deres butikker og så samtidig tager denne her uddannelse, lyder det fra  citychef Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Heidi står tidligt op

Heidi Nymark er indehaver af Heiny Boutique i Søndergade, og om nogen kæmper hun indædt for at kunne være med fremme i skoene, og altså trofast følge den digitale uddannelse.


På en normal undervisningsdag cykler jeg herned i butikken klokken seks om morgenen. Så får jeg først støvsuget, vasket gulve, og i det hele taget gjort butikken klar. Klokken syv sidder jeg så klar ved skærmen

Butiksindehaver Heidi Nymark


- På en normal undervisningsdag cykler jeg herned i butikken klokken seks om morgenen. Så får jeg først støvsuget, vasket gulve, og i det hele taget gjort butikken klar. Klokken syv sidder jeg så klar ved skærmen for at modtage onlineundervisning sammen med de andre deltagende, forklarer Heidi Nymark, og hun fortsætter:

- Når så klokken bliver fem minutter i ti, så springer jeg fra og kan lige nå at få sat gadevarerne ud.

Klokken halv seks om aftenen lukker Heidi Nymark butikken. Og inden hun cykler hjem, skal der lige ryddes op, pudses og poleres. Arbejdsdagen er dog ikke helt omme endnu, for derhjemme skal der laves lektier, bestilles varer og lignende.

Men alt dette gør hun gerne, for hun ved, hvor vigtigt det er at udvikle sig og følge med tiden, og i den digitale verden skal man have løbeskoene på for at følge med, også selvom man er en fysisk butik i en af landets smukkeste handelsbyer.

- Jeg startede min butik op i oktober 2019, og så havde jeg fem måneder, inden der gik corona i den. På det tidspunkt havde jeg jo ikke nået at bygge en kundegruppe op, som jeg skulle sætte min lid til, og jeg var fuldstændig forvirret over al det der med for eksempel at skulle til at gøre reklame for mig selv i forskellige Vejle-grupper på Facebook. Faktisk havde jeg dengang ikke min egen Facebookside, konstaterer butiksejeren, der siden april har fået et helt nyt forhold til de sociale medier, Google og det at have en webshop.

Annonce

Udvikling alfa og omega

- For mig er det vigtigt hele tiden at udvikle mig, for min holdning er, at hvis man ikke udvikler, ja, så afvikler man, og det går jo ikke. Men hold da op... det kan være svært at finde rundt i det hele. Blandt andet har det været en udfordring for mig at finde vej rundt mellem de mange platforme, der er online, fortæller Heidi Nymark.

Den dag avisen var forbi hos hende i butikken, var der ud over Andreas Kiis Antonsen, også besøg af Lektor Lotte Malina Toftegård Knudsen og specialkonsulent Flemming Pors Knudsen fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, og de to sidstnævnte kunne både give hende gode råd med på vejen, og de fik et indblik i, hvordan det foreløbigt har været at blive klædt på til bedre at kunne betræde de digitale mediers tangenter ud i markedsføringens tegn.

- I ved meget om jeres kunder, og I har virkelig gode relationer til dem. Det er jo helt klart, at det er vigtigt for butikken, men det er også vigtigt i forhold til det digitale. Og tingene skal ikke altid være perfekte, for det behøver de ikke være. Det må gerne være håndholdt og personligt, når I henvender jer på nettet, fortæller Flemming Pors Knudsen, der bliver suppleret af Lotte Malina Toftegård Knudsen:

- Ja, og samtidig handler det også om, at få jeres personligheder ud på den helt rigtige måde. Man skal kunne mærke jer. Man skal være autentisk, tale til kunden, og være bevidst om, hvilke historier, man vil fortælle.

Annonce

Flere som mig

For Heidi Nymark har det i starten været svært at stille sig frem foran kameraet og lægge video og billeder op af sig selv. Men hun gør det.

- Det har da været en udfordring, men nu har jeg lært det, og jeg har fundet ud af, at det også kan noget, svarer Heidi Nymark, der samtidig glædes over at have fundet ud af, at der i Vejle og omegn er mange flere, som har haft, og stadig har, samme udfordringer, som hun selv har.

Og ikke alene har de samme udfordringer. De er også i samme båd (læs: under uddannelse sammen), og kan udvikle sig sammen.

- Det er rigtigt dejligt, for nu har jeg fået et netværk, og blandt andet har jeg fået et godt forhold til butikken Helle M. Vi har et helt fantastisk ping pong omkring det hele, siger Heidi Nymark.

Annonce

Ikke slut endnu

- Jeg synes, at det er megasejt, at Heidi, som jo egentlig er ekspert i at sælge sine produkter i butikken, også har turde tage skridtet ud på den tynde is, og sagt "jeg gør det". Det har da helt vildt meget nerve. Det er så ambitiøst, at man udover at være ekspert i sin butik, også kan se, at verden løber, og jeg skal med her, konstaterer Andreas Kiis Antonsen.

Men uddannelsesforløbet er ikke slut endnu.

- Deltagerne får personlig sparring med vores konsulenter i denne her tid, og så kommer de unge studerende fra skolen snart i spil, hvor de kommer ud i butikkerne i praktik og skal være med til at hjælpe med den digitale markedsføring, forklarer lektoren og specialkonsulenten fra UCL, der begge har endnu flere læringsforløb og samarbejdsmuligheder i ærmet for fremtiden mellem uddannelsesstedet og detailhandlen i Vejle.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Eksport af oste fra DOFO

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Konen drikker alt for meget

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: En rigtig julehistorie for hele familien

Ugeavisen Vejle

Hed december med sexlegetøj og blid bondage: De er pivfrække i Vejle Ø

Ugeavisen Vejle

Hver tredje vejlenser har en i omgangskredsen: Det bør være en pligt at hjælpe, og man får det godt med sig selv

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Og vinderen er...

Ugeavisen Vejle

Her er alle navnene: Rock i Byparken har programmet klar til 2022

Ugeavisen Vejle

Psykiater i Vejle: Dette er din superkraft - brug den, hvis du vil være glad og lykkelig

Ugeavisen Vejle

Skøjtebanens køleanlæg er kollapset: Kommunen lejer sig til is i Mariaparken

Ugeavisen Vejle

Islandsk trold mere levende end nogensinde: Hun tager børnene med på en rejse

Ugeavisen Vejle

Glem alt om luksusfælder: Slut med at unge skal gå konkurs

Ugeavisen Vejle

Bryggen i Vejle bliver elektrisk: Her får du alt at vide om elbiler

Ugeavisen Vejle

Vejles nye værtinde: Navnet er Victoria - og du må spørge hende om alt muligt

Ugeavisen Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Som at tage et bad i honning

Ugeavisen Vejle

Nu er sidste etape af rækkehuse åbnet for udlejning: Der er rift om boligerne trods kras kritik

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Svigermor styrer hele familien

Ugeavisen Vejle

Mange er vilde med det: Den sjove og rå Dacia Duster er fortsat Old School

Ugeavisen Vejle

Her blev juletræerne hentet: Se video, da det tunge grej måtte i brug, og da kommunens mand røg til tops i juletræet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Rostævne i Vejle Havn

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Ingen jul uden havregrynskugler

Ugeavisen Vejle

Vejlenser vinder 50.000 kroner: Simon er frankofil, og vil bruge pengene på mad og teknikker

Ugeavisen Vejle

Tyve stak af med milliondyr luksusbil: Nu udlover Kenneth en kæmpe dusør

Annonce