Annonce
Ugeavisen Vejle

Byens største lægehus flytter i nybyggeri

Centralt i lægeklinikken er der indrettet et glasbur, hvor sekretærerne skal sidde. Her kan patienterne tale fortroligt uden at være bekymrede for, at ventende patienter kan lytte med på, hvad der bliver sagt. Foto: Mads Dalegaard
"Lægerne Vedelsgade 1, 1. sal" bliver til "Lægerne ved Havnen", når byens største lægehus bytter Dommergården ud med Føtexhus midt i september.
Annonce

Vejle: Byens største lægepraksis med 8800 patienter i kartoteket skifter adresse, og det tvinger samtidig klinikken til også at skifte navn.


Vi bruger meget tid på vores arbejde, og så er det rart, at de fysiske rammer er gode.

Klaus Østergaard-Nielsen


Det duer ikke at hedde "Lægerne Vedelsgade 1, 1. sal", når man får adresse på Windfeld-Hansens Gade, og derfor hedder klinikken efter flytningen midt i september "Lægerne ved Havnen."

Praktiserende læge Klaus Østergaard-Nielsen, der er en af lægehusets fire kompagnoner, giver flere grunde til, at de har valgt at skifte Dommergården i Vedelsgade ud med nybyggeriet i Føtexhus.

Annonce

Lang flere opgaver i dag

- Det handler først og fremmest om, hvordan vi er læge i dag, om fem og 10 år. Tingene flytter sig vanvittigt hurtigt, fordi mange opgaver flytter fra sygehusene og ud i almen praksis. Det er vi glade for, men vi oplever en tiltagende mængde af opgaver med kontrol af blandt andre lungesyge- og sukkersygepatienter, der udskrives samme dag. Det kræver volumen, og derfor er vi nødt til at få mere plads og dimensionere klinikken derefter, siger Klaus Østergaard-Nielsen.

I Vedelsgade har klinikken 486 kvadratmeter, og i de nye rammer kan læger, sygeplejersker og en manager, der står for den daglige ledelse, brede sig på 848 kvadratmeter.

Fire kompagnoner

"Lægerne Vedelsgade 1, 1. sal" flytter til Windfeld Hansensgade 9, 1. sal. og skifter derfor navn til "Lægerne ved Havnen".

Den almene lægepraksis ejes af lægerne Marianne From, Klaus Østergaard-Nielsen, Anne Fynboe og Christian Valentiner-Branth.

I forbindelse med flytningen har de to læger Line Kirkeby Petersen og Mette Voss valgt at udtræde af kompagniskabet for at søge nye udfordringer. Til gengæld begynder Camilla Bianca i en lægestilling til oktober.

Derudover rummer lægehuset to læger under uddannelse, fem sygeplejersker, en praksismanager samt fem sekretærer.

- Det er en skøn bygning, vi bor i dag i, men vi mangler rum. Vi har tre rum til fem sygeplejersker, og nede ved havnen får både vi og patienterne bedre plads. Vi bruger meget tid på vores arbejde, og så er det rart, at de fysiske rammer er gode, siger den praktiserende læge.

Annonce

Flytter for anden gang

Det er anden gang,  lægehuset - som efter flytningen åbner for tilgang af nye patienter - rykker til en ny adresse i Vejle midtby.

Oprindelig hed praksis "Lægerne i Vesterbrogade", men for 10 år siden - stort set på dato - rykkede lægerne ind i Dommergården, som Vindinggruppen står som udlejer af, og som også rummer en anden lægepraksis og en tandlægeklinik i dag.

Med store vinduer ud mod Føtex' parkeringsplads får de ansatte en stor, lys kantine i lægeklinikken i Føtexhus, hvor lokalet kan deles i to med en foldevæg og skabe et mødelokale. Samtidig får personalet adgang til en stor tagterrasse. Foto: Mads Dalegaard

Her siger klinikken farvel til de sidste kunder torsdag middag 10. september, og så flyttes al inventar og udstyr ned i Føtexhus i løbet af weekenden, så man er klar til at modtage de første patienter i de nye rammer om mandagen.

Annonce

Bedre plads til patienter

Når man tager trappen eller elevatoren fra Windfeld-Hansens Gade op på førstesalen, møder man som noget af det første et stort glasbur  midt i klinikken, hvor det store venteværelse også er placeret.

Glasburet skal fungere som reception, men lige nu er håndværkerne i gang med at færdiggøre de sidste detaljer i byggeriet.

Det er på 1. salen af det snart færdigopførte byggeri Føtexhus, at lægerne flytter ind, mens Spar Nord har lejet sig ind i stueetagen. Patienter og bankkunder får mulighed for at parkere i gården med indkørsel fra Holmen. Foto: Mads Dalegaard

- I vores nuværende rammer har vi for lidt plads til ventende patienter. Vi synes ikke, at syge mennesker skal sidde som sild i en tønde, og i det nye hus får de masser af plads. De kan sågar vente ude på en stor terrasse på en god sommerdag, og så kan de gå ind i glasburet én ad gangen og tale med en af sekretærerne. På den måde hører de andre patienter ikke noget, de ikke skal høre, mens de sidder og venter, siger Klaus Østergaard-Nielsen.

Annonce

Får bedre parkering

Han ser også frem til at hans kolleger og ansatte kan samles i en stor og lys kantine med køkken og en foldedør, så lokalet kan deles i to og den ene halvdel benyttes som mødelokale.

- Samtidig får vi gode parkeringsforhold for vores patienter, og det er vigtigt at få lettere adgangsforhold. Det er ikke altid nemt at finde en parkeringsplads her, hvor vi bor i dag, siger kompagnonen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Julemarked på Søndertorv

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce