Annonce
Ugeavisen Vejle

Café i Vejle får sur smiley og bøde

Pervin Kökken, indehaver af Tika Basa i Rådhuspassagen, ærgrer sig over sin sure smiley. Billedet er taget i en anden sammenhæng end denne artikel. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Hygiejnen var i orden, men indehaveren havde glemt at udfylde papirer med målinger for opvarmning af fødevarer, da Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg på café i midtbyen.
Annonce

Vejle: Hos Cafe Tika Basa i Rådhuspassagen sætter man pris på den gode smag, og derfor ærgrer det også indehaveren af caféen, Pervin Kökken, at hun har fået sin første sure smiley i de fem år, Cafe Tika Basa har eksisteret.

Men da Fødevarestyrelsen var på besøg den 5. december, gik det galt. Her blev det til en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner for caféen.

Af rapporten fremgår det, at "Virksomheden opvarmer kylling og pølser samt tilbereder rå bøf". Men da indehaveren af caféen siden april ikke har dokumenteret målinger for opvarmning af fødevarer, må hun nu leve med en sur smiley, indtil Fødevarestyrelsen har været på en opfølgende kontrol.

Annonce

Smilet skal tilbage

- Jeg ærgrer mig over den sure smiley. Mine kunder ved, at jeg om nogen går op i det med hygiejnen og gode råvarer, og det var da heller ikke det, der var galt.

- Men jeg må indrømme, at jeg ikke har fået udfyldt målingerne for opvarmning af mine fødevarer. Så nu hænger jeg på den sure smiley. Det er en rigtig møgsag, erkender Pervin Kökken.

Det fremgår af rapporten fra Fødevarestyrelsen, at "Jeg var i tvivl om, hvordan jeg skulle dokumentere målingerne". Hertil skriver styrelsen, at "Virksomheden er vejledt konkret omkring dokumention af egenkontrol for opvarmning efter egne fastsatte frekvenser."

Hun vil nu få papirarbejdet bragt i orden, og hun er allerede begyndt at se frem til Fødevarestyrelsens opfølgende kontrolbesøg.

- Jeg regner med, at det kun er et spørgsmål om tid, inden jeg igen har en glad smiley, siger Pervin Kökken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce