Annonce
Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Charlotte Winther lever nu af at hjælpe folk med at blive til lige nøjagtig det, de har allermest lyst til. Foto: Lars Saugbjerg
Charlotte Winther, der er født og opvokset i Vejle, er efter syv år som lærer sprunget ud som selvstændig. Med sin nye virksomhed har hun store ambitioner om at skulle hjælpe folk. Budskabet: Du kan, hvis du vil.

Vejle: - Alt er muligt, hvis du har den rigtige indstilling.

Charlotte Winther smiler, men hun får et alvorligt blik i øjnene ved tanken om det liv - og arbejdsliv - hun havde for ganske få måneder siden.

Den 31-årige kvinde, der er født og opvokset i Vejle, er læreruddannet. Undervisning har været hendes professionelle karriere siden 2015. Næsten. For i december sidste år lagde hun undervisningen på hylden. Charlotte Winther sagde til sig selv - og alle andre:

Annonce

- Nu gider jeg simpelthen ikke mere.

Hendes historie handler om at tage en beslutning og forfølge sin drøm; se frygten i øjnene og blive til det i livet, man har lyst til.

Stress og akut mavesår

Udbryderkongen Lorentzens konstatering "Hvor der er vilje, er der vej" passer meget godt til Charlotte Winthers forløb.

Allerede da hun gik i 10. klasse, fik hun at vide af sin studievejleder, at hendes muligheder var meget begrænsede. Men hun trodsede udmeldingen og tog en HF. Herefter kom turen til seminaret, der mindede hende om vanskeligheder i forhold til ordblindhed. På trods af udfordringen valgte hun dansk.

- Ingen skal fortælle mig, at der er noget, jeg ikke kan finde ud af - og jeg klarede mig da også rigtig godt i dansk, lyder det fra Charlotte Winther.

Men træerne voksede ikke ind i himlen.

- Jeg blev stresset og gik ned med akut mavesår.

- Det var jo fordi jeg befandt mig i noget, jeg ikke havde lyst til at være i. En læge forslog mig at holde en pause, og det fik jeg lov til af seminariet, fortæller hun.

Pausen blev brugt på et højskoleophold, hvor hun fik øjnene op for en toårig coach-uddannelse.

- Her blev jeg bevidst om, hvem Charlotte er, hvad hun vil og hvad det vil sige at have det godt. Herefter færdiggjorde jeg begge uddannelser. Den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget, fortæller Charlotte Winther.

Annonce

Stod soleklart

Coach-kompetencerne kunne med fordel bruges i lærerrollen.

- Jeg arbejdede som lærer i syv år, men tilsidst gav jeg eleverne mere 'personlig udvikling' end faglig undervisning. Og mine klasser var fyldt med glade børn og studerende. Det inspirerede mig meget.

Vi skal holde op med at tvære os selv ud med selvkritik. Man kan godt skabe sin egen lykke. Da jeg først begyndte at arbejde med ting, jeg havde lyst til, blev alting bare meget nemmere.

Charlotte Winther, coach

Sidste år, kort før jul, tog hun en beslutning. Ikke kun arbejdsmæssigt.

- Jeg kørte hjem fra arbejde, og tingene stod soleklart for mig. Jeg droppede mit parforhold, der ikke var godt for mig - og sagde mit job op. Jeg droppede alt det dårlige omkring mig.

- Jeg gik på juleferie med mega-kriller i maven. Det nye år - 2022 - skulle være mit store år, fortæller Charlotte Winther.

Annonce

Lysten skal drive værket

Tanker og overvejelser blev vendt og drejet, og mundede ud i et gennembrud som selvstændig.

- Min egen coach-virksomhed "Study-mindset.dk" så dagens lys i april. Jeg har masser af kontakter og allerede betalende kunder. Jeg lever af det på fuld tid, siger Charlotte Winther, der blandt andet tilbyder et forløb på tre måneder, hvor klienten arbejder med selvværd og troen på egne evner.

- Her arbejder jeg primært med studerende, hvor vi sammen sætter mål og finder redskaber til at nå dem. Rigtig meget handler om motivation, som jeg er med til at skabe.

- Jeg vil hjælpe folk, der ikke trives i det miljø, de befinder sig i. Hvis de har lyst til at mærke efter, hvad de i virkeligheden drømmer om, kan jeg hjælpe dem. Sammen finder vi ind til kernen, også selvom vedkommende gennem hele livet har været påvirket og præget af alle mulige normer og regler udefra, siger Charlotte Winther.

Folk er nødt til at have en tro på, at de kan flytte sig. Og den tro skal jeg nok hjælpe dem med at motivere

Charlotte Winther

Frygten for forandring kan overvindes af en lyst og en tro på, at tingene kan lade sig gøre.

- Tag mod til at søge om hjælp, opfordrer coachen.

Alting havde været meget lettere, hvis hun fra begyndelsen havde fuldt sin mavefornemmelse - og havde ladet sig styre mere af lyst end pligt. Derfor har hun følgende råd:

- Man skal gå med sin mavefornemmelse. Lysten driver værket. Lad være med at tænke på, hvad alle andre synes. Det er noget af det vigtigste, jeg har lært. Og jeg har lært det på den hårde måde; det behøver alle andre ikke, smiler Charlotte Winther.

Hvor ender dit selvstændige eventyr?

- Jeg vil lære fra mig. Skolelærerne skal bruge mine redskaber til at gøre de studerende klogere på, hvad de kan gøre med deres liv. Jeg drømmer da om at lave en millionvirksomhed.Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce