Annonce
Ugeavisen Vejle

Citychef er glad for at kende planen - men han frygter, at coronapasset bliver et benspænd

- Hvis kunderne, der skal på restaurant, skal fremvise et coronapas med en negativ test, er jeg bange for, at folk ikke kommer, fordi det er for besværligt, siger citychef Andreas Kiis Antonsen, City Vejle. Arkivfoto: Mette Mørk
Citychef er glad for at kende datoerne for genåbningen. Men han er ked af, at kunderne skal fremvise coronapas hos frisør og spisesteder. Vi har ikke brug for benspænd, siger han.

Vejle: Nu ved byens frisører, spisesteder, butikkerne i Bryggen og Lido Biograferne, hvornår de igen kan åbne for kunder og gæster.

Sent tirsdag blev et folketingsflertal enige om at en langsigtet genåbningsplan, og de første, der får hverdagen tilbage, er de liberale serviceerhverv.

Det betyder, at frisørerne kan klippe de første kunder tirsdag efter påske, 6. april, hvis kunderne vel at mærke medbringer et coronapas, der dokumenterer en frisk negativ coronatest eller en vaccination.

Annonce

Dejligt at få en køreplan

Til gengæld må butikkerne i Bryggen væbne sig med noget mere tålmodighed, for først om knap en måned - fra 21. april - må storcentre igen slå dørene op. Det samme må restauranter og caféer, men kun for udendørs servering, og først fra 6. maj må gæsterne spise indendøre og fortsætte byturen til biografen, teatret eller spillestedet.


Vi skal helst ikke have for mange benspænd, og det er det her med coronapasset. Det er ikke det, restauranter og frisører har brug for.

Andreas Kiis Antonsen, chef for City Vejle


At der nu er kommet en plan, er de glade for på city-kontoret i Vejle.

- Det er dejligt, at der nu er en køreplan for, hvornår og under hvilke forhold, de forskellige kan genåbne. Ingen kan lide uvisheden, og planen giver ro, så de erhvervsdrivende kan planlægge ud i fremtiden. Samtidig er det godt, at de liberale erhverv endelig kan åbne. Det skal være nu, så de ikke knækker halsen her i 11. time, siger citychef Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Må ikke gøre det besværligt

Men han finder også malurt i genåbningsbægeret med de coronapas, som gæsterne skal fremvise for at blive klippet eller gå på restaurant og café.

- Jeg synes, det kan være svært at få en tid til test i vores by, uden at du skal stå længe i kø. Hvis kunderne, der skal på restaurant, skal fremvise et coronapas med en negativ test, er jeg bange for, at folk ikke kommer, fordi det er for besværligt. Vi skal helst ikke have for mange benspænd, og det er det her med coronapasset. Det er ikke det, restauranter og frisører har brug for lige nu, siger citychefen.

Han synes også, at genåbningsdatoerne ligger lige lovligt langt ude i fremtiden for flere af brancherne.

Annonce

Alle har brug for at åbne nu

- De erhvervsdrivende, jeg repræsenterer, har alle brug for at åbne nu, og derfor er det en bet for dem, at der stadig går så lang tid. Men vi må håbe, at man nu gør forarbejdet grundigt i forhold til at undgå smittespredning, så vi ikke får flere nedlukninger i fremtiden, siger Andreas Kiis Antonsen.

Han har især svært ved at forstå, hvorfor butikkerne i Bryggen først må åbne om en måned.

- Vi oplever mange mennesker i byen efter genåbningen på gågaden, men hvorfor er man ikke interesseret i at udnytte den plads, vi har til rådighed og får spredt folk over et større areal. Jeg har svært ved at forstå, at storcentrene ikke må åbne, og det er lang tid for Bryggens butikker at vente endnu en måned, siger Andreas Kiis Antonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce