Annonce
Ugeavisen Vejle

Citychef jubler: Vejle kåret som Danmarks flotteste handelsby

Andreas Kiis Antonsen var en meget glad citychef, da Vejle blev kåret som Danmarks flotteste handelsby 2020. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Selv om Vejle ikke længere kan kalde sig Danmarks bedste handelsby, gik citychefen ikke forgæves, da handelslivet fra 22 af landets byer mødtes til prisuddeling. Én pris og seks nomineringer blev det "Danmarks flotteste handelsby".
Annonce

Vejle: - Jaaaaah!

Mens jubelbrølene udeblev hos de fleste vindere, holdt Andreas Kiis Antonsen, citychef i City Vejle, ikke igen med at udtrykke sin glæde, da han kom op på scenen. Her modtog han på vegne af Vejle prisen som "Årets flotteste handelsby".

Handelslivet fra 22 danske byer var samlet til prisuddeling, da Danmarks Bedste Handelsby 2020 torsdag fandt sted i Messe C i Fredericia.

Udsmykningen af Vejle Midtpunkt, gågadens sidegader og renoveringen af Rådhustorvet er nogle af de punkter, Andreas Kiis Antonsen mener, var årsag til, at Vejle tog prisen som årets flotteste handelsby. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Syv priser skulle uddeles, og Vejle brillerede ved at være nomineret i samtlige seks kategorier, byen kunne vinde. Af indlysende årsager var Vejle ikke i spil til prisen for "Bedste handelsby med færre end 20.000 indbyggere".

- Jeg er vildt stolt over prisen på vegne af alle i handelslivet, sagde Andreas Kiis Antonsen, der sendte en tak til kommunen og butikkerne, som han oplever et godt samarbejde med i cityforeningen.


Jeg er vildt stolt over prisen på vegne af alle i handelslivet. Og jeg vil gerne sende en tak til kommunen og butikkerne.

Andreas Kiis Antonsen, citychef i City Vejle


- Og så skal de handlende selvfølgelig også have en stor tak for at skabe et godt handelsliv, sagde han.

Rundt om priserne

Prisvinderne ved Danmarks Bedste Handelsby 2020:

  • Danmarks mest hyggelige handelsby: Køge
  • Danmarks flotteste handelsby: Vejle
  • Danmarks bedst markedsførte handelsby: Middelfart
  • Danmarks mest servicemindede handelsby: Herning
  • Danmarks mest innovative handelsby: Fredericia
  • Danmarks bedste Handelsby med færre end 20.000 indbyggere: Præstø
  • Danmarks bedste handelsby med flere end 20.000 indbyggere: Holstebro

-

Konkurrencen har bestået af 100 interviews i de tilmeldte byer blandt bymidtens "kernekunder". De er defineret ved at besøge bymidten mindst én gang om måneden.

Samtidig har en jury vurderet handelsbyerne ud fra byernes egne redegørelser for, hvad der gør deres bymidte speciel og attraktiv.

I alt havde 22 byer tilmeldt sig konkurrencen, som havde et deltagergebyr på 11.500 kroner plus moms. Det er Institut for Center-Planlægning (ICP) i Rødovre, som arrangerer konkurrencen.

Han fremhævede arbejdet i midtbyen med Vejle Midtpunkt, gågadens sidegader og renoveringen af Rådhustorvet som hovedårsagerne til den nyerhvervede pris.

Annonce

Mistede hovedpris

Selv om Vejle nu kan pryde sig med titlen som den flotteste handelsby, betød prisuddelingen samtidig, at byen ikke længere kan kalde sig landets bedste handelsby med over 20.000 indbyggere. Dette tog Andreas Kiis Antonsen dog ikke tungt.

- Der er ingen, som har vundet hovedprisen to gange i træk. Derfor troede vi ikke på vores chancer der, sagde citychefen om prisen, som Vejle har vundet i 2018 og 2014.

Handelslivet fra de 22 deltagende byer var torsdag samlet i Messe C i Fredericia. Her ses repræsentanter fra de syv vindende byer med Andreas Kiis Antonsen forrest til højre. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

I år gik den i stedet til Holstebro, der er indehaver af titlen de næste to år. Men skal man tro Andreas Kiis Antonsen, er den kun til låns.

- Vi skal selvfølgelig vinde hovedprisen tilbage om to år, understregede han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce