Annonce
Vejle

Coronakrise giver travlhed hos farvehandler - kunder hamstrer træbeskyttelse

Malertape er normalt noget, Sadolin i Foldegade langer over disken, men det bliver nu også brugt til at lave markeringer på gulvet, så der er behørig afstand mellem kunderne. Privatfoto
Hjemsendte vejlensere har travlt med malerprojekter, mens andre hamstrer træbeskyttelse og algefjerner af frygt for, at malerbutikker tvangslukkes, inden udendørssæsonen for alvor begynder.
Annonce

Vejle: Et stort antal af Vejles butikker har det hårdt. Nogle vælger at lukke, mens andre fortsætter, selvom trafikken på gågaden og butikkernes omsætning er styrtdykket på grund af coronakrisen.

Men Sadolin Farveland, der ikke er ramt af regeringens restriktioner, er blandt de butikker, der oplever den modsatte tendens.

I butikken i Foldegade er salget steget, siden statsministeren lukkede store dele af samfundet ned i sidste uge.

- Vi har mere travlt end på normale hverdage, og jeg vil anslå, at salget er steget mellem 25 til 50 procent disse dage. Vi sælger rigtig meget indendørs maling, for folk har gang i mange projekter. Mange har tiden til det nu og er gået i gang med at male værelser og stuer, og mange har børnene med til projekterne, fortæller butikkens indehaver, Peter Nørgaard.

Flere er begyndt at hamstre facademaling, træbeskyttelse og algefjerner, så de er sikre på at have det hjemme, når vejret giver mulighed for at male ude.

Peter Nørgaard, indehaver, Sadolin

Annonce

Folk er i tvivl

Han mærker også, at mange er i tvivl, om butikken overhovedet har åbent. Farvehandleren anslog torsdag eftermiddag, at Vejle-butikken havde fået de første 30 opkald fra bekymrede kunder, der skal bruge maling og andre produkter. Personalet mærker tydeligt, at folk er bekymrede for, at alle butikker - bortset fra dagligvarebutikker og apoteker - på et tidspunkt får besked på at lukke.

- Derfor er flere begyndt at hamstre facademaling, træbeskyttelse og algefjerner, så de er sikre på at have det hjemme, når vejret giver mulighed for at male ude, siger Peter Nørgaard.

Annonce

En million i faste udgifter

Som indehaver af fire butikker i Vejle, Fredericia, Esbjerg og Varde, er butiksejeren som mange andre handlende også bekymret over situationen, der hurtigt kan udvikle sig. Det har den seneste uge vist.

- Vi tager situationen dybt alvorligt og tager en dag ad gangen, mens vi forsøger at planlægge tre dage frem. Men med fire butikker, personale og husleje har vi faste omkostninger for en million kroner om måneden. Derfor er det vigtigt for os, at vi må holde åbent. Men det gør ondt i de butikker, som ikke sælger noget i disse dage, siger Peter Nørgaard.

Indenfor i butikken har personalet sørget for, at alle kunder kan få sprittet deres hænder af og tage gummihandsker på, hvis det gør dem mere trygge. Privatfoto
Annonce

Kunder venter i bilen

Allerede inden man træder ind i butikken, bliver man mindet om, at alting ikke er som det plejer. Hverken i butikken eller i det omkringliggende samfund.

Parkeringspladsen er langt fra så fyldt som normalt, fordi sushirestauranten overfor er tvangslukket, og andre også er ramt.

Et skilt i malerforretningens dør oplyser, at der højst må befinde sig 10 personer inde i butikken ad gangen. Lige inden for døren har personalet stillet håndsprit op ved siden af to kasser med engangshandsker, og på gulvet markerer striber af blå malertape, at folk skal holde afstand ved kassen. Alt sammen restriktioner, regeringen har påbudt de butikker, der fortsat holder åbent.

- Folk var gode til at holde afstand, inden vi satte tape op, og nu respekterer de det endnu mere. Samtidig er folk flinke til at blive siddende og vente i bilen, hvis de kan se, at der er mange inde i butikken, siger Peter Nørgaard og tilføjer:

- Hvis folk ikke har lyst til at komme ind i butikken, leverer vi varer ud. Det har vi altid gjort, men vi gør det i endnu højere grad nu end tidligere.

Hvis der er 10 personer i Sadolin oplever Peter Nørgaard, at folk er gode til at vente ude i deres bil, indtil der er bedre plads i butikken. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce