Annonce
Ugeavisen Vejle

Cykelparkering: Nu kan du igen låse cyklen inde ved banegården

Fra onsdag 14. april kan cyklen blive låst inde i en aflukket cykelparkering, inden de rejsende stiger på toget ved flere stationer landet over - herunder også stationen i Vejle. Arkivfoto: Lars Saugbjerg

DSB-kunder får nu igen mulighed for at stille cyklen ind i et aflåst cykelskur.

For at få adgang til tilbuddet skal man være medlem af DSB Plus, hvilket er gratis. Når du er tilmeldt, har du adgang til alle cykelskure med aflåst cykelparkering i hele landet, foreløbig 21 stationer.

Medlemskabet giver mulighed for at vælge, om adgangen til den aflåste cykelparkering skal ske med rejsekort eller med mobiltelefon.

Annonce

Det nye tilbud afløser en tidligere nøglekortsordning, der var forældet og ikke længere kunne serviceres.

- I DSB har vi gennem længere tid arbejdet på at finde en tidssvarende løsning. Det skulle være en løsning, der kan tilfredsstillede vores kunders behov for at kombinere nogle af de mest bæredygtige transportformer. Samtidig havde vi et krav om, at det skal muligt at hjælpe de kunder, der eventuelt kan få brug for hjælp til at komme ind til deres cykel, siger Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB, i en pressemeddelelse.

Den nye ordning er gratis i opstartsperioden. Det er endnu uvist, hvad det efterfølgende kommer til at koste.

Sådan åbner du cykelskuret

Har du tilmeldt dig med dit Rejsekort, kan du låse op ved at holde det hen mod låsen. Har du tilmeldt dig med dit mobilnummer, skal du blot sende en sms til dørens telefonnr. Med ”O” for open. Låsen slår automatisk til igen, når du lukker døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce