Annonce
Ugeavisen Vejle

Cykelværkstederne holder fortsat åbent: Vejles cykelhandlere raser mod erhvervsministeren

Cykelhandlerne i Vejle er - sammen med andre specialforretninger - sure over, at varehusene får lov til at sælge nonfood, altså, tøj, sko, elektronik - og cykler og cykeltilbehør.  Her ses cykelhandlerne sammen med Thomas Johnsen, t.v., direktør i brancheforeningen Danske Cykelhandlere. Foto: Flemming Larsen
Fire af Vejles cykelforretninger er gået sammen i fælles front mod erhvervsminister Dan Jørgensen. Cykelhandlerne forstår ikke regeringens nedlukning, og kalder det unfair konkurrence, at varehusene må sælge nonfood.
Annonce

Vejle: Cykelhandlerne i Vejle er oppe på den store klinge, når det gælder regeringens forskelsbehandling i forbindelse med nedlukningen. Samtidig raser de over, at fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S), ikke vil lytte til dem.

De fire cykelhandlere er Hans Jeppesen, Vejle Cykle Central, Brian Kildebækgaard, Fri Bike Shop, Rasmus Hjuul Hansen, Vinding Cykelcenter, og Børge Madsen, Børge Madsen Cykler. Cykelhandlerne har et kollegialt godt sammenhold, og d'herrer er nu gået sammen i fælles front mod ministeren.

Annonce

Efterlyser samme vilkår

Cykelhandlerne er sure over, at varehusene får lov til at sælge såkaldt nonfood, det vil sige tøj, sko, elektronik, isenkram - og cykler og cykeltilbehør, altså varer, der ikke tilhører kategorien levnedsmidler.

- Med de retningslinjer, regeringen har stukket ud, er det ikke bare vores branche som bliver ramt på omsætningen. Det gælder også de mange andre specialforretninger, der som os, handler med en enkelt varegruppe, siger Hans Jeppesen, indehaver af Vejle Cykle Central.

Heri er kollegerne enige:

- Vi har ikke noget imod konkurrence, det skal bare være på samme vilkår. Det er unfair konkurrence, at varehusene under nedlukningen kan få lov til at sælge nonfood, lyder kritikken fra Vejles cykelhandlere.

Annonce

Holder åbent på værkstedet

Lige nu må cykelhandlerne kun holde åbent på værkstedet.

- Når man ser, hvor mange der tager på shopping i varehusene er der ingen mening med galskaben. I vores cykelforretning kommer der dagligt under ti kunder, og tager man kvadratmeterne med i regnestykket, kan vi sagtens overholde forsamlingsforbuddet på fem, ligesom vi også lever op til regeringens restriktioner, når det handler om at spritte af, siger Brian Kildebækgaard, Fri Bike Shop.

Han slår på, at cykelhandlerne ikke havde haft brug for hjælpepakkerne, hvis de havde fået samme vilkår som varehusene.

Kollegerne og han er indtil videre blevet mødt af en tavs erhvervsminister.

Annonce

Skærm af for nonfood

Det samme er Thomas Johnsen, der er direktør i brancheforeningen af Danske Cykelhandlere, og som også gerne vil tale med Dan Jørgensen.

- Vi har i de seneste 14 dage forsøgt at få politikerne i tale, men forgæves, siger Thomas Johnsen.

Han slår på, at Danske Cykelhandleres 310 medlemmer og 40 leverandører bare ønsker samme vilkår.

- Varehusene kunne sagtens skærme af for nonfood, hvis det var dét man ville. Når man ikke vil det, og når vi ikke hører fra politikerne, er det et signal til mig om, at de har en dårlig sag, siger Thomas Johnsen, der også kritiserer de lån, regeringen nu kommer med for at de små erhvervsdrivende kan betale blandt andet moms.

- Det er reelt ikke en hjælpepakke, men blot at udskyde en omkostning, der skal betales tilbage af. Så mine medlemmer kommer til at skulle træde ekstra hårdt på den store klinge i årene fremover for at kunne tjene til både hverdagen og lånene, siger Thomas, der tilføjer, at man med varehusenes store satsninger inden for nonfood risikerer, at markederne bliver ødelagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce