Annonce
Ugeavisen Vejle

Daniel og Louise har er de nye ejere af Det Hvide Palæ

Louise Leth Nakskov og Daniel Nakskov er de nye indehavere af Dalekilde - Det Hvide Palæ i Randbøldal, og de har mange drømme og planer med deres nye hjem. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I juni 2018 blev Det Hvide Palæ midt i Randbøldal sat til salg. Nu har Daniel og Louise Leth Nakskov købt stedet. Og man kan som regel se, når de er hjemme, for så er flaget hejst.
Annonce

Randbøldal: Mange på egnen har sikkert i den seneste tid lagt mærke til, at flaget er hejst og vajer over Det Hvide Palæ. Hvad mon der sker derinde? Er der kommet nye ejere? Eller?

Og ja. Netop. Der er nye ejere på stedet, og selv holder de meget af at hejse flaget, når de er der. Så kan man se, at der er liv og glæde.

Det Hvide Palæ

  • Det Hvide Palæ blev opført i 1839 som bolig for ejeren af Randbøldals klædefabrik, og gennem årene fik palæet nye beboere og ejere i takt med, at fabrikken skiftede indehavere og bestyrere.
  • I nyere tid - siden midten af 1970'erne - gik det i den grad ned ad bakke for det smukke og ellers så knejsende hvide palæ. Mislighold og fredninger lagde bånd på palæets liv.
  • I juni 2018 satte Rasmus Nielsen Det Hvide Palæ til salg efter at have været ejer af stedet siden februar 2016. Han købte det på tvangsauktion for 660.000 kroner. Siden investerede han i at få væltet store træer rundt om bygningerne, og indvendigt er ejendommen gjort klar til en kommende renovering. Der er nærmest kun rå vægge tilbage, og al råd og svamp er fjernet.
  • November 2018 købte Daniel Nakskov og Louise Leth Nakskov Det Hvide Palæ for 2.100.000 kroner.
  • Palæet er ikke længere fredet, med ejerne pointerer samtidig, at de har stor respekt for historien, og de er bevidste om, hvad bygningen betyder for byens borgere. Der bliver gjort ændringer og nye tiltag, og der er allerede et godt og positivt samarbejde med Vejle Kommune, blandt andet om krav til istandsættelse af bygningerne.
Annonce

Med åbne øjne

De nye indehavere er 38-årige Daniel Nakskov og 31-årige Louise Leth Nakskov, og de er faldet pladask for Det Hvide Palæ.

Parret kommer fra at være ejere af en stor villa i Nordsjælland med en travl hverdag for både dem selv og deres toårige datter Ellen-Marie, hvor de ikke synes, at de havde tid nok til at være en familie.

- Vi er godt klar over, at det her sted kommer til at kræve rigtig meget af vores tid og energi også. Der er et stort stykke arbejde foran os, men det er noget, vi kan gøre sammen som familie, og vi har ikke travlt, siger Daniel Nakskov.

Han er ansat i forsvaret som oversergent. Lige nu har han fire måneders orlov, så han har tid til at gennemføre den første etape af renoveringen af familiens nye hjem.

Louise Leth Nakskov er ansat som Delivery Manager i en større IT-virksomhed. Hun er dog på barsel og inden længe venter de familiens lillebror, Alfred’s ankomst til verden.

- Vi går ind i det her med åbne øjne, lyder det meget nøgternt fra Daniel Nakskov og Louise Leth Nakskov. De er helt bevidste omkring det arbejde og den økonomi, der skal lægges i Dalekildevej 2, Randbøldal, men de har mod på det og for dem er det en helhjertet sag.

Annonce

Masser af drømme

Daniel Nakskov og Louise Leth Nakskov har begge mange år bag sig som spejdere. De elsker fællesskaber; både dét at kunne gøre noget for sig selv - og for andre - ligger dem meget på sinde.

Derfor er det også meningen, at de på sigt kommer til at inddrage lokalsamfundet i deres projekt "Dalekilde - Det Hvide Palæ", som de kalder det.

Drømmene om stedet er mangfoldige, og lige nu er de midt i processen om, hvad der skal gøres ved hovedbygningen, længerne, gårdspladsen og ikke mindst udearealerne. Spændende idéer bliver bragt i spil om indholdet og det liv, der skal fylde adressen.

Der er tanker om møder, kurser, events, konferencer, et Wine & Dine-koncept, der skal være en gildesal, hvor man for eksempel kan holde skønne bryllupper. Det skal i det hele taget være et sted, hvor man får en totaloplevelse af ro, historie, personlighed og nærhed.

Naturen vil også være en del af konceptet bag stedet med eksempelvis sheltere, og så er Louise Leth Nakskov allerede nu i gang med at etablere en salgsbod med lokale produkter. Drømmen er, at der måske engang ville kunne arrangeres markedsdage på gårdspladsen, og måske det bliver stedet, hvor man kommer ind og tænder det store juletræ.

Det Hvide Palæ har i mange år trængt til gennemgribende renoveringer. Nu er der håb for stedet med de nye ejere, der er flyttet hertil fra Nordsjælland. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Leder efter nogen, der vil lege

- Vi leder også efter nogle, der gerne vil "lege med os" i forhold til både økonomiske investeringer og koncepter for stedet, fortæller de to ihærdige og arbejdsomme ejere af Dalekildevej 2.

- Vi forestiller os, at vi på sigt bliver en slags totalværter her på stedet. Det bliver os, der danner ånden bag det hele, og så vil vi rigtig gerne gennemføre det her i samarbejde med flere forskellige parter, som både kan være investorer, foreninger, lokalbefolkningen, foreninger iværksættere og lignende.

- Og samtidig er det jo vores hjem, så vi vil også skabe muligheder for, at vi kan få lov til at være private, siger Daniel Nakskov og Louise Leth Nakskov, der er glade for den varme velkomst, som de allerede har fået af folk i og omkring Randbøldal.

Familien vil i de første år slå sig ned i Stenhuset, der ligger i den modsatte ende af gårdspladsen i forhold til palæet. Lige nu er de i gang med at renovere det hele fra bunden, mens de bor på Randbøldal Camping frem til efteråret. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce