Annonce
Ugeavisen Vejle

Daniela og Anders i gang med stort byggeri ved Vejle Fjord: De rev deres nyerhvervede millionvilla ned for at bygge morfars drømmebolig

Kort tid efter at avisen var på besøg, satte håndværkerne de sidste udsigtsvinduer i, nemlig de tre meter højde vinduer mod Vejle Fjord. Privatfoto
Der er halvanden måned til, at Daniela og Anders Mouritsen skal flytte ind i morfarens drømmevilla. I den arkitekttegnede villa spiller originalitet, æstetik og funktionalitet sammen i mindste detalje.

Vejle: Huset blev tegnet i slutningen af 60'erne af Anders' morfar. Han var arkitekt, og huset skulle have været opført i Aahus. Men husbyggeriet blev aldrig til noget, og morfaren droppede planerne og flyttede i stedet til Cannes ved den franske Riviera.

Her 50 år senere er den arkitekttegnede villa ved at blive opført på en smukt beliggende grund med udsigt over Vejle Fjord. På en sommerdag kan man se helt til Fyn og Vejlefjordbroen, og det er barnebarnet, Anders Mouritsen, der sammen med sin bedre halvdel, Daniela, er bygherren på den 300 kvadratmeter store villa i Bredballe.

Prisen forbliver som en hemmelighed mellem parret og denne artikels skribent.

Annonce
Daniela og Anders går meget op originalitet, æstetik og funktionalitet. Det er de overbevist om, at de får i morfarens drømmebolig. Foto: Flemming Larsen

En vild drøm

Med begejstring i stemmen fortæller de om deres byggeprojekt: Det er deres vildeste drømme, der bliver udlevet - både når det gælder originalitet, æstetik og funktionalitet.

- Drømmeboligen blev tegnet tilbage i slutningen af 1960'erne af min morfar, og han må siges at have været en forudseende arkitekt.

- Min morfar tog udgangspunkt i Piet Heins superellipse, (der er en matematisk kurve, som kan opfattes som en mellemting mellem en ellipse og et rektangel, red.), og det inspirerede blandt andet "den gamle", forklarer Anders Mouritsen.

Efter Piet Heins opfindelse dukkede superellipser op mange steder. Blandt andet anvendte en Toronto-arkitekt, Gerald Robinson, en variant af superellipsen til et parkeringshus.

Anders Mouritsens morfar var en forudseende mand. Han tegnede huset i slutningen af 60'erne.

Morfars drømmebolig

Daniela og Anders Mouritsen flytter om halvanden måned ind i morfarens arkitekttegnede drømmebolig.

Under hele byggeprocessen har parret sammen med byggefirmaet benyttet så bæredygtige materialer som muligt. Ved hele konstruktionen af bygningen er der indtænkt bæredygtighed, så energiforbruget i huset bliver så lavt som muligt.

Derudover har parret fået installeret et 6 kWp-solcelle anlæg som er det størst mulige anlæg for private.

Det har også været vigtigt for Daniela og Anders Mouritsen, at man har benyttet sig af lokale firmaer, nemlig Villa Nordic.

Anders og Daniela Mouritsen fortæller med begejstring i stemmen om deres kommende køkken/alrum. I midten er det ejendomsmægler Gert Stokkendal, der fandt grunden til dem. Foto Flemming Larsen
Annonce

Det smukke og detaljerne

- Både Anders og jeg har en passion for detaljer og for det smukke. Men det skal også være et hus, man kan bo i, det kan man se af det resultat, vi er nået frem til ved at ændre ganske få streger i originaltegningerne, smiler Daniela Mouritsen.

Blandt andet skulle huset have været buet på begge sider, men her valgte parret at fjerne buen mod skoven.

Derimod havde de med byggefirmaet Villa Nordic planlagt en løsning, hvor der skulle være mursten for neden og træ øverst, men valgte her at holde fast i morfarens idé, om at huset skulle bygges 100 procent i mursten. Løsningen med træ øverst blev valgt fra, da Daniela og Anders Mouritsen gerne vil have et så vedligeholdelsesfrit hus som muligt.

Morfaren arkitekttegnede hus er inspireret af Piet Heins superellipse, nemlig for at få så meget fjordudsigt som muligt: Privatfoto
Annonce

En forsinket julegave

Anders Mouritsen flyttede tilbage til Danmark i januar 2016, efter at have boet og arbejdet i Den Haag i Holland.

- Min mor viste mig tegningerne i julen 2015. Det var som at få en forsinket julegave, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg en dag skulle bygge huset. Jeg skulle bare lige have fundet den helt rigtige placering og kvinde.

- En drømmebolig, inspireret af Piet Heins superellipse, kræver en unik placering. Vi havde kontakt til Gert (Gert Stokkendal, indehaver af Danbolig, red.) i forbindelse med en anden grund i Bredballe. Det endte dog med, at vi selv fandt huset på toppen af Dyrehegnet, forklarer Anders Mouritsen. Det sjove her er, at det var Danbolig, der havde ejendommen til salg.


Anders og Daniela Mouritsen ses her på deres kommende terrasse. På en sommerdag kan man både se helt til Fyen og til Vejlefjordbroen. Foto: Flemming Larsen
Annonce

En fødsel som trak ud

Daniela og Anders Mouritsen er i dag ikke i tvivl om, at placeringen er den helt rigtige - og at man har fået drømmeboligen opført af det helt rigtige byggefirma.

- Vi fik villaen på Dyrehegnet til knap fire millioner kroner - og slog til. Placeringen var den helt rigtige. Villaen var dobbeltmuret, og planen var at renovere huset og så leje det ud indtil vi havde råd til at udleve drømmen om at bygge morfars hus. Under renoveringen af det gamle hus boede vi i De 5 Søstre.

- Efter huset havde været udlejet i knap to år flyttede vi selv ind i det gamle hus. Dette gjorde vi for at "opleve" grunden og påbegynde processen med at udvælge et byggefirma og arkitekt. Vi valgte Villa Nordic og skrev kontrakt med dem i September 2020, husker Daniela og Anders Mouritsen, der i februar 2021 flyttede ud af huset og ind i et lejet rækkehus i Tirsbæk Bakker.

- Til at starte med troede vi, at det ville tage længere tid før vi kunne påbegynde drømmeprojektet, men med hårdt arbejde kunne drømmen blive en realitet hurtigere. Nedrivningen af huset startede i marts 2021.

Vi er begge sikre på, at huset er vores drømmebolig i de næste mange år. Det bliver rammen om alt det, vi har drømt om, når det handler om originalitet, æstetik og ikke mindst funktionalitet. Det er vores "barn" nummer tre, fødslen trak bare lidt ud.

Daniela Mouritsen

- Villaen i Bredballe blev revet ned, og vi kunne langt om længe gå i gang med at bygge vores drømmehus, som vi nu glæder os til at flytte ind i sammen med vores to børn, Sebastian og Theodor, siger Anders Mouritsen, der tænker tilbage på dengang, hvor han friede til sin Daniela i huset, der nu er revet ned - og på hende, som han har fået to børn med under byggeprocessen.

Den 300 kvadratmeter store villa med tre meter høje vinduer i både stueetagen og på førstesalen, er som tidligere nævnt buet mod fjorden for at give det unge par et så stort fjordkig som muligt.

Det samme bliver muligt fra husets to terrasser - den ene i gavlen og den anden over husets dobbeltgarage.

- Vi er begge sikre på, at huset er vores drømmebolig i de næste mange år. Det bliver rammen om alt det, vi har drømt om, når det handler om originalitet, æstetik og ikke mindst funktionalitet. Det er vores "barn" nummer tre, fødslen trak bare lidt ud, smiler Daniela og kigger kærligt på sin mand.

Villaen i Bredballe blev revet ned, og vi kunne langt om længe gå i gang med at bygge vores drømmehus, som vi nu glæder os til at flytte ind i sammen med vores to børn

Anders Mouritsen
Drømmeboligen får to terrasser, begge med fjordudsigt. Så der bliver masser af fjordudsigt at nyde. Pivatfoto
Annonce

Den rigtige grund

Det var som nævnt ejendomsmægler Gert Stokkendal, indehaver af Danbolig i Vejle, der fik opgaven med at finde grunden til Daniela og Anders Mouritsen. Og i dag har mægleren fortsat under kontakter på sin mobiltelefon Anders Mouritsen stående således: Søger flot grund til morfars arkitekt-hus.

- Jeg var ikke i tvivl om, at det krævede en hel unik grund. Det blev jeg klar over, da Anders første gang viste mig tegningerne.

- Jeg solgte hans lejlighed i De Fem Søstre, og det var også mig, der formidlede parrets køb af lejligheden, ja faktisk to lejligheder i Stævnen på Vejle Lystbådehavn. Det var her, at det for alvor gik op for mig, hvor meget fjordudsigt betød for ham, fortæller Gert Stokkendal, der har fulgt byggeriet tæt.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce