Annonce
Ugeavisen Vejle

Danseskole afprøver Fortnite

Computerspil kan godt føre til fysisk aktivitet, for eksempel Fortnite-dans. Arkivfoto:Yilmaz Polat

I vinterferien vil DK-Dans i Vejle tilbyde danseglade børn en ny Fortnite-mulighed.

Annonce

Vejle: Du har sikkert set, når børnene pludselig holder armene stive og svinger dem frem og tilbage i modsat retning af hofterne - "The Floss". Dansen er fra spillet Fortnite

Kort fortalt er Fortnite et computerspil, som handler om at overleve. 100 spillere bliver smidt ned på en ø, hvor man skal skaffe våben, slå de andre ihjel og være den sidste overlevende. Karakterne i spillet kan danse.

Og hvorfor ikke føre dansene ind i den virkelige verden? Diana Pedersen fra DK-Dans satte ved et julearrangement - helt uforberedt - nogle godteposer på højkant, og bød ungerne ind på dansegulvet, til Fortnite-dans.

- Det var helt vildt. De gav den fuld gas, og dansede med store smil, fortæller Diana Pedersen, der bemærkede, at både fem-årige og 14-årige lod sig rive med - også drengene.

- Forældrene sad med åben mund. Jeg blev overbevist om, at der er basis for at prøve det af på danseskolen, siger hun.

I første omgang skruer skolens underviser Alex Christensen op for dansen i vinterferien.

- Mandag 11. februar kører vi to hold med plads til 30 på hvert hold. Her finder vi så ud af, om der skal oprettes faste, ugentlige, lyder det fra Diana Pedersen.

Klokken 11 til 11.45 er det for seks til otte-årige. Klokken 11.45 til 12.30 er det for ni år og opefter. Pris 50 kroner. Husk tilmelding på info@dk-dans.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce