Annonce
Ugeavisen Vejle

Silas Holst kommer til Vejle med kæmpemusical: Dans og hits fra øverste hylde

Silas Holst spiller den mandlige hovedrolle som Danny i musicalen Grease, der næste år kommer til Vejle Musikteater. Han har også lavet koreografi. Den kvindelige hovedrolle spilles af Neel Rønholt. Foto: Miklos Szabo
Danmarks største "vild med danser" - Silas Holst leverer både hovedrolle og koreografi, når en af de mest kendte musicals, Grease, kommer til Vejle næste år.

Vejle: Danmarks måske kendteste danser. Verdens måske kendteste musical.

Silas Holst, der nærmest har sin egen tv-serie - Vild med Dans - kommer til Vejle med musicalen Grease, der er en af de mest populære og mest rekordsættende musicals, når det gælder økonomisk overskud.

Silas Holst og Neel Rønholt har hovedrollerne som Danny og Sandy, og Silas Holst får sin debut som koreograf i samarbejde med Toniah Petersen.

Annonce

Silas Holst har været en dominerende kraft i "Vild med dans"- serien på tv. Han har med skiftende dansepartnere vundet konkurrencen i både 2011, 2014 og 2019, og derudover har er han flere gange endt i top-3.

Musicalen Grease kom frem i 1971, men den rigtig store succes kom med filmen i 1978, hvor John Travolta og Olivia Newton-John dansede og spillede de to hovedroller i fortællingen om en flok unger i et miljø fra 1950'erne.

Hitpåhit-maskine

Da Grease udkom som dobbelt album i 1978, stod hit’sene nærmest i kø for at besætte toppladser på alverdens hitlister.

Hele seks singler blev det til, som alle har nået klassikerstatus og pladser blandt alle tiders bedst sælgende plader:

  • Grease, som Frankie Walli satte sit lyse stemmestempel på, er en af de mest kendte.
  • You’re the one, that I Want, var et monsterhit for filmens sødmefyldte kvindelige hovedrolle Sandy, der blev spillet af Olivia Newton-John.
  • Andre gufnumre var Hopelessly Devoted to You, Summer Nights, Sandy, We Go Thogether og Greased Ligtning.
  • Dobbeltalbummet har solgt næsten 40 millioner eksemplarer i de 44 år siden udgivelsen, og det placerer pladen blandt de mest solgte filmmusik-plader nogensinde.

Forestillingen har i denne version premiere i Scandic Calconer i København 9. marts 2023, og allerede syv uger senere kan musicalen ses i Vejle Musikteater, nemlig den 26. april 2023.

Vejle Musikteater kalder i en pressemeddelelse forestillingen "en ultimativ ny deluxe-opsætning med nyt cast, ny instruktion, ny scenografi og ny koreografi". Produktionen er den første co-produktion i et nyt samarbejde mellem Musikteatret Holstebro, Vejle Musikteater og One and Only Musicals.

Samarbejdet på tværs af landet betyder, at vi kan tiltrække nogle af de allerbedste musicals til vores område.

Mette Kier, direktør Vejle Musikteater

Mette Kier, der er direktør for Vejle Musikteater fortæller, at musikteatret har bevist, at det kan måle sig med de bedste i Danmark og er blevet et hus man gerne vil arbejde sammen med. Det har været med til at danne grundlag for samarbejdet med One and Only Musicals.

- Samarbejdet på tværs af landet betyder, at vi kan tiltrække nogle af de allerbedste musicals til vores område, siger hun.

Silas Holst og Neel Rønholt giver de to hovedroller i den berømte musical Grease - Danny og Sandy - nyt liv. De ter store fodspor, de går i, for i filmudgaven fra 1978 var John Travolta Danny og Olivia Newton-John Sandy. Foto: Miklos Szabo

For Silas Holst er det ikke nyt at have en rolle i Grease. Allerede i 2014 optrådte han i Danny-rollen. Nyt er derimod, at Silas Holst for første gang påtager sig opgaven som koreograf – i et samarbejde med den rutinerede koreograf Toniah Pedersen.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce