Annonce
Ugeavisen Vejle

De har holdt på hemmeligheden i fire år: Nu kan Rasmus og Torben endelig fortælle om deres idé. 'Det har været en vild rejse'

Jyden vs. københavneren, Rasmus Have Eriksen og Torben Bager, holdt på hemmeligheden i fire år. Nu kan de fortælle om deres fælles "barn" Noly Food, der bor i Vejle. PR-foto
Købmanden og michelinkokken Rasmus Haven Eriksen og Torben Bager har brugt fire år på at forberede deres nye firma, Noly Food, der udvikler og producerer fødevarekoncepter.

Vejle - Det er kun vores nærmeste familie, der har kendt til vores projekt. Vi har holdt på hemmeligheden i fire år, for vi ville være helt sikre på, at det at fremstille gourmet-produkter i øjenhøjde, nemlig forbrugernes, slog an. Det gør de. Vores produkter er i hvert fald blevet godt modtaget af de store supermarkedskæder som Bilka, Netto, Føtex og Meny - og af flere anerkendte restauranter.

Det er med begejstring, at købmanden og michelinkokken Rasmus Haven Eriksen og Torben Bager fortæller om deres fælles 'barn' - fødeproducenten 'Noly Food', der udvikler og producerer fødevarekoncepter.

Virksomheden er åbnet i Innovation Food House i Vejle.

Annonce

Mødtes i branchen

D'herrer har en bred erfaring i fødevarebranchen, og har i flere år arbejdet hos Løgismose som henholdsvis salgschef og chef for gastronomisk udvikling – nemlig indtil de for fire år siden etablerede 'Noly Food' sammen.

- Vi mødtes, fordi vi begge var ansat hos Løgismose. Torben var kokken, der kreerede spændende gourmet-retter af kvalitetsråvarer fra primært små fødevareproducenter, mens jeg var købmanden, der skulle sælge produkterne.

- Vi ville det sammen, og en aften over en af Torbens middage og et glas godt rødvin opstod idéen, som vi nu har arbejdet på i fire år, 'Noly Food', griner Rasmus Haven Eriksen.


Vejle er det helt rigtige udgangspunkt for os, da vi samarbejder bredt med en lang række kunder samt producenter i hele Danmark samt i Europa.

Rasmus Haven Eriksen, medejer og vejlenser
Noly Food er klar til at give kunderne essensen af Mexico, produceret af nogle af de bedste råvarer. PR-foto

Noly Food

Noly Food udvikler og producerer fødevarekoncepter under egne brands samt en bred pallette af private label-produkter i tæt samarbejde med de største detailkæder - altid med målet om at sætte nye standarder for fødevareindustrien og skabe de bedste madoplevelser for forbrugeren.

Torben Bager, København, er kok med 20 års erfaring i fødevarebranchen, primært inden for produkt- og fødevarekonceptudvikling. Uddannet kok og har erfaring som assisterende chefkok på Michelin restaurant Kong Hans Kælder. Tidligere chef for produktudvikling ved Løgismose. Torben er co-founder, kok og fødevarekonceptudvikler i Noly Food.

Rasmus Haven Eriksen, Børkop, er madentreprenør og købmand, også med 20 års erfaring i fødevarebranchen, primært inden for salg i food service og detail. Har arbejdet som salgschef i Løgismose og har arbejdet med salg i Foodservice Denmark og Arla. Kommercielt uddannet og har arbejdet selvstændigt inden for restaurationsbranchen. Co-founder og udvikler af nye fødevarekoncepter ved Noly Food.

Valget faldt på Vejle til Noly Foods placering, nemlig hos Innovations Food House, fordi det det ligger godt i forhold til producenter i Danmark og i Europa. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Egne brands

I Noly Food udvikles og produceres der fødevarekoncepter under egne brands samt en bred pallette af private label-produkter i tæt samarbejde med de største detailkæder.

- Vi har indtil nu tre egne brands: Loco Taco, Frøken Lybæk og Quaint. Det antal skal med tiden vokse, for det er det, jeg kan, nemlig udvikle nye ting i den gastronomiske verden, ja, jeg kan faktisk slet ikke lade være, siger Torben Bager med et drenget smil på læben.

Noly Food gør en forskel for forbrugeren ved at skabe produkter af høj kvalitet, smag og en følelse af at bringe restauranten hjem i dagligstuen til en rimelig pris. Det er missionen at gøre forbrugerne til superhelte i deres egne køkkener.

Torben Bager, medejer af Noly Food

Loco Taco er inspireret af det mexicanske gadekøkkens mange nuancer, og er essensen af Mexico, som de indfødte kender det, fra ingredienser til smag, tilsat udvalgte danske råvarer.

Frøken Lybæk er dansk-producerede håndværksprodukter til det søde køkken - en frøken, der ønsker, at gøre det let at lave smagsoplevelser på få minutter, og endelig er der Quaint, der er koldbrygget te uden alkohol, men med forskellige smage uden nogen form for tilsætningsstoffer.

- To af vores brands, Loco Taco og Quaint, leverer vi allerede til flere restauranter og til supermarkedskæderne, sier Torben Bager.

Annonce

Jyden vs. københavneren

Selv om historien om Bager og Eriksen også er historien om jyden og københavneren, der sammen fik en god idé, er det ifølge d'herrer først og fremmest historien om gastronomi i øjenhøjde, det handler om.

- Vi vil gerne have så mange som muligt til at spise mad af en ordentlig kvalitet. Gourmet koster selvfølgelig lidt mere, omvendt spiser man ikke så meget for at blive mæt, forklarer Torben Bager, der sammen med kompagnon allerede er på mange hylder i Danmark, både når det gælder egne brands og når det gælder private label-produkter i tæt samarbejde med de største detailkæder.

- Derfor deltager vi lige om lidt i Europas største fødevaremesse, for det er ikke kun danskerne, der vil have serveret den gode smag, det vil europæerne også, lyder det fra Torben Bager og Rasmus Haven Eriksen.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce