Annonce
Ugeavisen Vejle

De har hver deres mand: Men kvinderne i Kikidee har det som i et godt ægteskab

Ansat og ejer, Helle Bruhn og Jane Skriver, har det som i et godt ægteskab. De er hinandens sjælevenner. Foto: Flemming Larsen
Jane Skriver og Ulla Bruhn har arbejdet sammen i 10 år i børnetøjsforretningen Kikidee i Vissingsgade 13. Ejer og ansat behøver ikke sige noget - de ved begge, hvad den anden tænker.
Annonce

Vejle: Selv om Jane Skriver og Ulla Bruhn begge bor i Ny Højen, kendte de ikke hinanden før de i 2008 begge blev ansat i Kikidee. Dengang lå børnetøjsforretningen i Vissingsgade 2, og kundegruppen var børn mellem 0 og 16 år.

I januar 2011 købte  Jane Skriver butikken af Elsebeth Hedelund, og Ulla Bruhn blev igen tilbudt arbejde i butikken, efter at hun kortvarigt havde været væk fra butikken. Og her 10 år senere er de fortsat hinandens sjælevenner.

- Vi har det som i et godt ægteskab, men vi har hver vores mand og har hver tre børn, siger Ulla Bruhn, og slår en varm latter op.

Snart griner Jane Skriver med.

Jane Skriver har ejet butikken siden 2011. Da Kikidee i 2016 flyttede fra nummer 2 til nummer 13 i Vissingsgade, blev børntøjsbutikken dobbelt så stor. Foto: Flemming Larsen

- Ja, vi behøver ikke sige noget til hinanden, vi ved begge, hvad den anden tænker. Måske fordi, vi minder så meget om hinanden, siger Jane Skriver.

Selv om de ikke ses sammen privat, er de mere sammen end en ejer og en ansat normalt er.

- Vi aftaler engang imellem at mødes en time før pligterne kalder i butikken. Så mødes vi hos  Coffea Sentio lidt længere nede ad gaden, og så taler vi om, hvordan det går og hvad vi skal være opmærksomme på, når vi igen skal på indkøbsmesse, lyder det fra Bruhn og Skriver.

Annonce

Har doblet kvadratmeterne

Siden overtagelsen af Kikidee er forretningen flyttet fra nummer 2 til nummer 13 i Vissingsgade, nemlig i 2016. Her blev kvadratmeterne fordoblet, og konceptet blev ændret.

- I dag sælger vi børnetøj til børn mellem 0 og fire år. Tøjmærker, som man ikke finder andre steder. Og så så har vi udvidet med legetøj og interiør - som blandt andet lamper, knager, kurve og små tæpper.

Ulla Bruhn kunne ikke forstille sig noget bedre job, og tager også med Jane Skriver på indkøbsmesser for at finde de rigtige ting til butikken. Foto: Flemming Larsen

- Tøjet fylder halvdelen af kvadratmeterne - på hylderne og bøjlerne, men vi har jo også fordoblet kvadratmeterne, siger Jane Skriver, der ikke har fortrudt beslutningen om kun at satse på de mindste børn.

Annonce

En specialbutik

Kikidee er i dag en specialbutik i ordets bedste betydning. Det betyder nemlig, at man har kunder fra hele landet.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at Ulla og jeg er gode til sammen at finde de helt rigtige ting til butikken, når vi er af sted sammen.

- Tidligere var det meget stamkunder, der kom i butikken. Men fordi vi har været tro mod vores koncept og har været gode til sammen at finde de rigtige ting, er der kommet mange nye kunder til. Udover stamkunderne og bedsteforældre med en seddel i hånden fra deres børn, er der tale om nogen, der har hørt om os fra andre, siger Jane Skriver.

Hun tilføjer, at der ikke findes mange butikker som hendes.

- Tidligere havde alle storbyer med respekt for sig selv en butik som min. Det er ikke længere tilfældet. I dag er vi alene fra Aarhus til grænsen, lige som vi også har taget et bid af Fyn, siger Jane Skriver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce