Annonce
Ugeavisen Vejle

De svinger køllen hver tirsdag formiddag

Indholdet af aktiviteterne spænder bredt. Nu tilbyder Idræt i dagtimerne også soft hockey. Privatfoto

Som noget nyt kan Idræt i dagtimerne tilbyde soft hockey.

Annonce

Vejle: Siden 1986 har Idræt i dagtimerne været et motionstilbud i Vejle. En række fastansatte og et stort antal frivillige sørger for, at medlemmerne møder attraktive idrætsaktiviteter - og nyeste skud på stammen er "soft hockey".

Soft hockey adskiller sig fra almindelig hockey ved at køllerne har skumhoveder. Det betyder, at man undgår at få slag og mærker på skinnebenet, hvis man i kampens hede skulle ramme forbi bolden.

- Soft hockey er et yderst socialt, sjovt spil, hvor der også er mulighed for at få pulsen op, lyder det fra Svend Aage Olesen, som er frivillig instruktør.

Holdet spiller hver tirsdag formiddag i DGI-huset.

Annonce

Over 50 hold

Idræt i dagtimerne Vejle oplever i disse tider en interesse for motion som ikke er set før. Og det er netop for at imødekomme det store behov, at der nu bliver lavet nye tilbud.

Indholdet af Idrætsaktiviteterne spænder bredt. Der er over 50 forskellige hold/tilbud, alt fra badminton og bordtennis til pilates og zumba. Alle tilbuddene kan ses på www.iidvejle.dk.

Idræt i dagtimerne er en selvejende institution med en samarbejdsaftale med Vejle Kommune. Motionstilbuddet henvender sig til fysisk inaktive borgere, og der lægges meget vægt på at nå ud til marginalgrupper såsom "de foreningsløse" og "de skæve eksistenser".

85 procent af deltagerne har ikke noget tilhørsforhold til en idrætsforening, når de melder sig ind.

Annonce

Tre tilbud

Aktiviteterne og målgruppen består af tre tilbud:

- IFA, Idræt for alle, der er et åbent tilbud. Det henvender sig til alle, som har fri i dagtimerne, blandt andre pensionister, førtidspensionister, efterlønsmodtagere, ledige og skifteholdsarbejdere.

- IFS, Idræt for psykisk sårbare. Dette tilbud henvender sig til borgere i Vejle med psykiske problemer. Pårørende, støttepersoner og andre interesserede er også velkomne til at deltage.

- Det tredje tilbud kaldes Idræt i storkommunen. Her er målet at engagere frivillige ildsjæle, der kan tilbyde idræt for alle i dagtimerne i lokalområderne - for eksempel i Thyregod, Ødsted eller Nørup.

Løbende laver Idræt i dagtimerne også kulturelle arrangementer og udflugter. Ofte på tværs af de tre tilbud.

Der er små 2000 deltagere om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce