Annonce
Ugeavisen Vejle

De trækker tråd i Vestbyen: Andreas vil samle Vejles guitar-talenter

Andreas Sabat er lokal guitarist og -underviser. Han får over de næste tre søndage besøg af 11 guitarister med tilknytning til Vejle til indspilning af et nummer, der skal gøre opmærksom på talentmassen blandt de lokale guitarister. Foto: Mette Mørk
Vejles musikmiljø lider, lyder det fra 25-årige Andreas Sabat, der med nyt initiativ vil hjælpe lokale guitarister med at komme ud over rampen.
Annonce

Vejle: Musikmiljøet i Vejle har brug for opmuntring.

Det mener 25-årige Andreas Sabat, der selv er musiker på fuld tid i duoen Andreas & Andreas og i bandet Fools Corner, ligesom han tilbyder guitar-undervisning.

- I en by af Vejles størrelse burde der være et levende musikmiljø, men der er der - desværre - ikke. Det er ikke nemt at få spillejob i Vejle, og folk, der vil noget med deres musik, flytter fra byen, og det er synd og skam, siger Andreas Sabat.

Over de næste tre søndage vil han invitere 11 guitarister, som enten er fra Vejle eller opererer i Vejle, hjem til sig selv, hvor de hver skal indspille en solo til et stykke musik, han har skrevet.


Det er alle sammen københavnske eller sjællandske guitarister, og de spiller selvfølgelig vanvittigt godt alle sammen, men jeg tænkte, at der burde laves et lignende initiativ for Vejle-guitarister, og det er det, jeg har gjort.

Andreas Sabat


Hensigten er at gøre opmærksom på, at Vejle faktisk har habile guitarister og at give dem en chance for at gøre opmærksom på sig selv.

Annonce

Hero of ... Sjælland

Inspirationen til initiativet har Andreas Sabat hentet fra gruppen Electric Guitars' næsten 10 minutter lange nummer fra 2013 "Hero Of Mine", hvor 12 guitarister hver har lagt en solo indover.

Indspilningerne kommer til at foregå hjemme hos Andreas Sabat, der har indrettet et værelse i lejligheden til musik-værelse og studio. Foto: Mette Mørk

Blandt de deltagende guitarister var blandt andre Franz Beckerlee, Billy Cross, Poul Halberg, Per Møller og Tim Christensen.

- Det er alle sammen københavnske eller sjællandske guitarister, og de spiller selvfølgelig vanvittigt godt alle sammen, men jeg tænkte, at der burde laves et lignende initiativ for Vejle-guitarister, og det er det, jeg har gjort, fortæller Andreas Sabat.

De 12 Vejle-guitarister

Her er de 12 guitarister, der deltager - i den rækkefølge, deres solo kommer på nummeret:

Rasmus Brink

Rasmus Nielsen

Freddy Friis

Frank Achmann

Peter Scherfig

Simon Lund

Simon Daugaard

Nikolaj Kirkebæk

Søren Rosenkrands Sørensen

Andreas Sabat

Jakob William Nielsen

Søren Nedergaard Bæk Petersen

Annonce

Rock og corona

Indspilningerne kommer til at foregå i Andreas Sabats lejlighed i Vestbyen, hvor han har indrettet et rum som musikværelse, hvor han tager imod sine guitarelever og indspiller sin musik.

- Det bliver selvfølgelig med hensyntagen til coronasmitte-reglerne. Der er kun en guitarist inde ad gangen og afspritning i entreen, fortæller Andreas Sabat, der har fået puslespillet til at gå op ved at fordele indspilningerne over de næste tre søndage.

Han beskriver selv musikstykket, han har komponeret til initiativet, som et "ganske simpelt men interessant nummer fire-fjerdedele" der er bygget over fire akkorder: E-mol, C, G og A.

- Det er et traditionelt pop-rock-stykke med et stille stykke og et mere hårdt stykke, så der er noget for dem, der vil spille en rolig solo, og dem, der vil give den mere gas, fortæller Andreas Sabat.

Han tilføjer, at nummeret vil være tilgængeligt på Youtube, når miksningen er overstået, fra sidst på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce