Annonce
Ugeavisen Vejle

Debutantpris: Her er de nominerede forfattere

Debutantprisens formål er at spotte nye litterære talenter. Prisen bliver uddelt på fredag. Foto: Colourbox
Juryen har løftet sløret for de fire unge forfattere, der i år er med i opløbet om den store debutantpris, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.
Annonce

Vejle: Hvem løber med de to priser på hver 50.000 kroner? Det offentliggøres fredag 25. september klokken 16 ved en digital prisoverrækkelse.

Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat er med sine to gange 50.000 kroner Danmarks største debutantpris, og den uddeles hvert år til to yngre danske forfattere, der har haft en lovende debut.

I år var i alt 30 bøger indstillet til prisen. De fire forfattere, som juryen har udvalgt, er:

Gry Stokkendahl Dalgas for bogen "Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej".

Runa Marie Luth for kortromanen "Kelly".

Sofie Malmborg for den historiske roman "Bargums synder".

Duncan Wiese for digtsamlingen "Tityrus"

Legatet blev stiftet efter Vejles landskendte boghandlerpar Bodil og Jørgen Munch-Christensen.

Vejle Bibliotekerne har været arrangør af Debutantprisen siden den blev stiftet i 2005. Bibliotekar Else Zakarias har siddet i juryen hele vejen igennem, og arbejdet med at udpege de nye store talenter har været særligt meningsfuldt for hende.

- Debutantprisen giver de unge forfattere mod på at skrive videre og fortsætte det spor, de har følt sig kaldet til. Som bibliotek vil vi jo gerne være med til aktivt at understøtte det litterære vækstlag - også fordi det jo er dem, der skal være med til at fylde vores hylder med god litteratur fremover. Det giver bare rigtig god mening for os at være med til det, fortæller bibliotekar og jurymedlem Else Zakarias i en pressemeddelelse.

Hvilke to forfattere, der denne gang løber med prisen, offentliggøres fredag. Man kan følge det via bibliotekets hjemmeside. /lasau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce