Annonce
Ugeavisen Vejle

Deltag i fællesskabet: Ryd svineriet op

Det er himmelråbende stupidt at smide affald i vejkanten. Men det gør folk. Billedet her er taget ved motorvejsafkørslen på Fredericiavej i Vejle. I år har Danmarks Naturfredningsforening i øvrigt et særligt fokus på take away-emballage, når der samles affald ind. Foto: Lars Saugbjerg

Vejle: Det er tid til den årlige forårsrengøring, som finder sted for 15. år i træk den 17. og 18. april.

Vil din forening være med til den årlige affaldsindsamling, så er det nu, I skal melde jer til. Tilmeldingsfristen for foreninger er 26. marts.

- Vi er godt med i forhold til antallet af tilmeldte foreninger. Over tyve på nuværende tidspunkt, så det lover godt, fortæller projektleder Dana Laura Cernat, Grønt Forum i Vejle.

Indsamlingen er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening, og i Vejle Kommune sker det i samarbejde med Grønt Forum, Økolariet, Materielgården og Ressourcer & Genbrug.

Cirka 1.000 børn og voksne over hele Vejle kommune plejer at deltage.

Private borgere skal selvfølgelig også være med til at samle skrald. Gør det til en fælles oplevelse i familien. Rengøringsdagen har nemlig en pædagogisk og opdragende effekt. Har du været med til at samle skrald op, kunne du ikke selv finde på at smide noget.

Fællesskabet om rengøringen er også vigtig, for så får man en følelse af, at naturen og renholdelsen er vores allesammens ansvar.

Og i øvrigt er det nemmere at holde naturen ren og pæn, hvis den ikke ligner en svinesti. Folk smider jo ting, hvor der i forvejen er beskidt.

Tilmeldingsfristen for private er 9. april.

Nedbrydningstider

Når affald smides i naturen, begynder det at forsvinde. Noget tager kun få uger at forsvinde. Andre ting tager mere end 1.000 år.

Ispapir: To år

Cigaretskodder med filter: Fire år

Tøj: Fem år

Tyggegummi: Fem år

Møbler: 13 år

Kapsler: 100 år

Plastikposer: 400 år

Dåser og plastikflasker: 500 år

Indsamling

Det er muligt at deltage i affaldsindsamlingen som både forening, lokalråd eller anden form for gruppe. Man samler affald i det lokalsamfund, man hører til. Det er også muligt at deltage som privatperson.

Tilmeldingsfristerne er fredag 26. marts for foreninger og 9. april for private borgere. Tilmelding skal ske hos Dana-Laura Cernat på DALCE@vejle.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce