Annonce
Ugeavisen Vejle

Den blå automat skyder knopper: Kunsthal udvides med Rum 21

Sanne Juhler Hansen står for at fylde de 20 rum i Kunsthal Vejles købmandsautomat, der ses bag hende. Nu bliver der i Rum 21 mulighed for at vise kunst i større format i sammenhæng med automatens værker. Rum 21 har adressen Borgvold 21A. Privatfoto
De 20 rum i den gamle automat på Banegårdspladsen i Vejle er fyldt med kunst i miniformat. Nu får projektet et 21. rum, der giver plads til større kunst.

Vejle: Kunsthal Vejle-projektet får et rum nummer 21.

De nuværende 20 rum er samlet i den falmetblå smørrebrødsautomat med skyggen af ordet "selvbetjening" øverst. Den hænger på City Vejles facade ud til Banegårdspladsen i Vejle.

Men i modsætning til de første 20 rum, hvis areal måles i kvadratcentimeter, så vil "Rum 21" være i "normalt" rumformat.

Oplyst døgnkunst

Sanne Juhler Hansen, der driver kunsthalprojektet, har lejet halvdelen af Galleri "Borgvold just passing by". Det ligger på adressen Borgvold 16A ikke langt fra banegårdspladsen. Det giver en sammenhæng, hvor kunstnere, der udstiller i købmandsautomaten, også kan vise deres arbejder i stort format.

I lighed med købmandsautomaten vil det være muligt at se udstillingen døgnet rundt, og som i købmandsautomaten i oplyste lokaler. Sanne Juhler Hansen, der står bag begge dele, siger:


Kunsten kan bevæge sig til forskellige steder, som kan være rådhuset, Spinderihallerne og ud i det åbne land.

Sanne Juhler Hansen, Kunsthal Vejle


- Købmandsautomaten er stadig epicentret, den platform, som kunsten stråler ud fra. Den kan bevæge sit til forskellige steder, som kan være rådhuset, Spinderihallerne og ud i det åbne land. Det er ikke, fordi jeg vil have flere udstillingssteder, men det er en måde at få kunsten ud i byrummet på, siger hun.

Annonce

Vejledreng udstiller

"Rum 21" åbnes i forbindelse med den kommende udstilling med kunstneren Daniel Svarre.

- Vi ”åbner en låge” i automaten på Banegårdspladsen, så han udstiller et større værk i Rum 21. Det bliver en stor skulptur, siger Sanne Juhler Hansen.

Daniel Svarre stammer fra Vejle, men som kunstner udfolder han sig nu i København og internationalt.

Han kalder sin udstilling ”Gensyn”, og i den viser han sin fascination af de automater, han husker fra sin barndom i Vejle.

Hans udstilling kan ses i perioden fra 22. maj til 26. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce