Annonce
Ugeavisen Vejle

Den flamboyante kjoledesigner Adel vender tilbage

Kjoledesigner Adel Baba og fotograf Mogens Roy Nielsen mødte hinanden til et foto-event i Spinderihallerne i oktober 2019. Billederne er taget i Spinderihallerne - om natten - med den årlige Pap & Papir-udstilling som kulisse. PR-foto: Mogens Roy Nielsen

Vejle/Jelling: Den tidligere beboer på asylcentret i Jelling Adel Baba er tilbage med en ny foto- og modeudstilling.

Det sker tirsdag 27. oktober klokken 17 i Spinderihallerne i Vejle med fernisering og åbning af udstillingen. Her kan man se billeder af modedesigneren Adel Baba og hans kjoler - taget af fotografen Mogens Roy Nielsen fra Vejle.

Jordanskfødte Adel Baba blev kendt i avisens spalter i september 2019, da han stod frem og fortalte om sin store passion for design af kjoler og livet som transkønnet, mens han stadig ventede på svar på sin asylsag. Få måneder senere fik han opholdstilladelse og flyttede til København.

Annonce

Men nu vender den farverige kjoledesigner tilbage til lokalområdet, hvor der udover fotografierne fra Mogens Roy-Nielsen udstilles en række af de håndsyede kjoler og beklædningsgenstande, som man genfinder på mange af fotografierne. Alle kjoler er i ørvigt skabt af genbrugsmaterialer.

- Med disse festlige og fejende rober "maler" Adel Baba også et lys i mørket - både med sit ekstravagante materialevalg, men også på det symbolske plan ved i sit design at forholde sig kreativt og skabende til mørket i skikkelse af den nuværende corona-krise. Og lægger vi det hele sammen, aner vi måske også en personlig fortælling om lys og mørke, skriver Spinderihallerne i en pressemeddelelse.

Der bliver sjældent sparet på farverne, når Adel Baba skaber sine egne kjoler. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce