Annonce
Ugeavisen Vejle

Denne fritidsinteresse eksploderer: Nu er der ligefrem venteliste i Bredballe

Det er populært at være spejder. Bredballe Gruppe har oplevet en stor stigning i antallet af medlemmer. Billedet her er fra en familielejr. Privatfoto
Foreningslivet har haft det svært under corona, hvis man lige ser bort fra det liv og fællesskab, som spejderne opbygger. Hos Bredballe Gruppe har man oplevet en voldsom stigning i antallet af medlemmer.

Vejle: KFUM-Spejderne i Danmark har vokseværk. Her i området går det helt amok. Bredballe Gruppe har oplevet en fremgang på 34,8 procent siden januar 2020 svarende til 46 medlemmer.

- Der er flere årsager til den voldsomme fremgang. Corona-situationen har medført en længsel efter at komme ud. Vores beliggenhed i Ekkodalen er meget attraktiv, og samtidig er vi begunstiget af en rigtig god lederstab, fortæller Niels Knudsen fra spejderne i Bredballe.

- Samtidig er vores ledere gode til at involvere forældrene, og når man giver indflydelse, så får man også engagement - og tilsvarende mange spejdere, tilføjer han.

Annonce

På landsplan har otte procent flere børn og unge tilsluttet sig et aktivt friluftsliv i spejderfællesskaber. Særligt i perioden med genåbning sidste år fra august til oktober 2020 ses en tydelig vækst i antal af medlemmer.

Ventelister

I Bredballe er der lige nu små 190 medlemmer.

- Den største gruppe spejdere er "ulve-årgangene" med 2., 3. og 4. klasse samt juniorer. Det er også disse årgange, der har oplevet størst vækst.

Vi vil rigtig gerne have flere forældre tilknyttet vores gruppe og her er tidligere spejdererfaring ikke et krav. Bare man er indstillet på, at vi arbejder og leger sammen. Det er sammenholdet der bærer vores aktiviteter.

Niels Knudsen, Bredballe Gruppen

- På nuværende tidspunkt har vi simpelthen lukket for flere nye medlemmer. Vi har oprettet ventelister, siger Niels Knudsen.

Hvorfor er det ikke muligt at vækste yderligere?

- Det handler blandt andet om lederkræfter. Der skal jo være nok til at matche antallet af børn og unge. Vi er også begrænset på vores kapacitet. Vi kan ikke være flere, for vores spejderaktiviteter finder primært sted ved hytten i Ekkodalen, hvor vi nødvendigvis også må tage hensyn til naboer.

Vi har ventelister til vores ulve på nuværende tidspunkt.

Niels Knudsen, Bredballe Gruppe

- Når vi afvikler aktiviteter, hvor flere af vores enheder er samlet, kræver det mange ledere, materiel og ressourcer. Der er bare drøn på, og dermed også en øvre grænse for, hvor højt vi kan nå op gruppemæssigt, siger Niels Knudsen.

Naturen er stor, og der er plads til alle. Men vælger spejderne at rykke længere ud i skoven, kræver det tid, transport, mere planlægning, flere ressourcer og lederkræfter.

Sidstnævnte er Bredballe Gruppe opmærksom på, og man arbejder konstant på at vedligeholde fødekæden.

- Vi lægger vægt på, at børn leder børn. Allerede fra 2.-3. klasse bliver de delt op i "bander", hvor der er en leder og en assistent - og de får tildelt et ansvar. Når man kommer længere op i systemet, begynder vi at bruge at bruge vores junior- og trop-spejdere som lederassistenter. Vi bruger deres kompetencer, som de giver videre til andre børn, lyder det fra Niels Knudsen, der tilføjer, at det primære spejderarbejde handler om at arbejde sammen og fungere i et team.

I alt har KFUM-spejderne 466 grupper. På landsplan er medlemstallet omkring 27.000.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce