Annonce
Ugeavisen Vejle

Der skal dyrkes motion på Vejles plejecentre

På Plejecenter Smidstrupparken er man så småt begyndt at smugtræne. Her er det Anton Kold Hansen, der er i gang med stigegolf. Privatfoto
Tre nye senioridrætscentre tilbyder blandt andet idræt tre gange om ugen og inviterer frivillige ældre ind i fællesskabet på plejecentrene.
Annonce

Vejle: Ældre skal have flere muligheder for en aktiv hverdag. Derfor skal plejecentrene i Vejle "idrætscertificeres".

I første omgang skal tre plejecentre i Vejle idrætscertificeres. Det drejer sig om Plejecenter Hovergården, Plejecenter Smidstrupparken og Plejecenter Ågården i Egtved.

På centrene skal man kunne tilbyde for eksempel erindringsdans, stolegymnastik, cross-boule og krolf i haven, når vejret tillader det.

De tre plejecentre og personalet er i gang med at uddanne instruktører, finde aktiviteter og planlægge, hvordan frivillige kan inddrages.

I en pressemeddelelse udtaler seniorudvalgsformand Kenneth Fredslund Petersen:

- Alderdommen kan desværre byde på nedsat livskvalitet og en svindende vennekreds. Derfor vil vi gerne prioritere aktiviteter, som giver borgerne gode oplevelser i fællesskab med andre, og som holder dem langtidsfriske og i bevægelse til gavn for både sundhed, livskvalitet og økonomi, siger Kenneth Fredslund Petersen, der håber, at Vejle Kommune med centrene også kan være med til at nedbringe ensomheden blandt ældre.

I senioridrætscentrene er pårørende velkomne til at være med, når de er på besøg - de kan også komme på faste dage og være med i aktiviteter.

Så snart coronaen igen tillader en normal hverdag, hvor beboerne kan mødes på tværs af afdelingerne, og centrene åbnes for besøg af frivillige og pårørende, går centrene i gang med de ugentlige idrætsdage.

Det er frivilligt, om beboerne vil deltage.

Senioridrætscentre

Vejle har både idrætsbørnehaver og -SFO'er, idrætsfolkeskoler og -efterskoler og kan nu snart tilføje senioridrætscentre til listen.

Senioridrætscentre er plejecentre, der har særligt fokus på idræt for ældre og har fået en idrætscertificering. Certificeringen sker i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Dansk Arbejder Idrætsforbund, som uddanner plejehjemspersonalet i motion og bevægelse til ældre.

At blive certificeret senioridrætscenter indebærer også, at der vil blive oprettet en forening omkring plejecentret, der skal være med til at sikre, at der tilbydes minimum tre ugentlige aktiviteter til beboerne.

Foreningen kan blandt andet understøttes af frivillige fra lokalområdet og pårørende.

Vejle Kommune er "Bevæg dig for livet"-visionskommune, og idrætscertificering af plejecentre understøtter visionen om at inkludere flere i bevægelse og fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce