Annonce
Ugeavisen Vejle

Derfor er de vilde med dans: Seks gode grunde til at finde danseskoene frem

Diana Pedersen, DK-Dans, glæder sig til at komme i gang med den 35. sæson, der begynder 6. september. I artiklen giver hun dig seks gode grunde til at danse gennem livet. Foto: Lars Saugbjerg
Corona har fejet de sidste to års forårsopvisninger af bordet, men nu er DK-Dans klar til sin 35. sæson - for fuld skrue med 51 hold. Danseskolens sædvanlige åbent hus er aflyst, men støv alligevel danseskoene af og gør dig klar til sæsonstart 6. september.

Vejle: Hvorfor gå til dans?

Diana Pedersen vender blikket lidt op og smiler. Hun tænker over spørgsmålet, men ikke længe - for hun kender svaret. I hele sit liv har hun danset, og som indehaver af DK-Dans ved hun, hvad dans gør ved folk.

Hun giver ikke kun én god grund til at gå til dans. Men seks.

Annonce

DK-Dans

Den 35. sæson hos DK-Dans i Vejle begynder mandag 6. september.

I forbindelse med sæsonstart, bliver der ikke holdt åbnet hus. I stedet kan man få en gratis prøvetime på et eller flere af danseskolens 51 hold. Via skolens hjemmeside kan man få et overblik, og derefter kontakte indehaver Diana Pedersen, der koordinerer tilmeldingerne.

- Er du til "Vild med dans", kan DK-Dans tilbyde 10 hold. To af dem er for begyndere.

- Vi har også fået godt gang i balleten, og som noget nyt har vi et hold helt ned til fire-fem år. Moderne dans er også en nyhed med to hold.

- Boys Only, som vi lancerede sidste år, er et kæmpehit med fyldt sal. Instruktøren Emil Bekker formår at køre en undervisning, hvor disciplin og højt humør spiller sammen. Vores succes med Tik Tik dans fortsætter også med to hold, siger Diana Pedersen.

- Såvel børn, unge og voksne har mulighed for at svinge sig ind i dansens univers – med eller uden partner. Dans er for alle - for alle kan lære at danse, fastslår indehaveren.

1 Motion

- Motion er en rigtig god grund til at gå til dans. Lige meget hvem, du spørger, ved alle, at det er vigtigt at dyrke motion. Og dans er mega sund motion. Dans hjælper dig med at holde formen. Kort sagt øger og styrker dans din fysiske form, uanset om vi taler hip hop eller almindelig pardans. Du kan sagtens få pulsen op og få rørt muskler, du slet ikke vidste, at du havde.

2 Fællesskab

- Der er masser af fællesskab i dansens verden. Børnene har deres skolekammerater, men her får de også dansekammerater. Der opstår fællesskaber før og efter dans - og imellem holdene, hvor nogle ligefrem hjælper hinanden med lektier. Man kommer hinanden ved på mange måder på kryds og tværs af holdene. Det sker også ofte, at et voksenhold finder et fællesskab, hvor de drikker kaffe sammen eller holder grillfest. At være en del af et fællesskab, er vigtigt for alle mennesker - og en god grund til at gå til dans.

3 Musik

- Vi kan jo ikke danse uden musik. Og musikken gør noget ved folk. Når musikken spiller, bevæger vi os. Tingene går op i en højere enhed. Både børn og voksne kan finde på at synge med, og musikken sætter nogle reaktioner i gang i hjernen. Vi producerer endorfiner, vi oplever en rar følelse. Musik er en stor del af dansen, uanset om man danser alene eller med en partner.

4 Frirum

- Gennem dansen kan man forsvinde ind i en anden verden. Det giver en følelse af samhørighed, når dansen fører dig væk fra hverdagen. Her kan berøring være en del af samhørigheden. Når vi rører og holder om hinanden, opstår der en tryghed og tillid, som kan være meget væsentlig i dansen. Dansen bærer dig ind i et frirum, hvor du er væk fra hverdagens strabadser.

5 Humør

- Godt humør er altid værd at opsøge. Dans gør dig glad. Jeg hører ofte folk sige: "Diana, du skal bare vide - man kan kun gå glad herfra". Mange går til dans hele deres liv - og det gjorde de ikke, hvis dansen ikke havde stor betydning for deres humør. Man løsner op, og den positive energi smitter.

6 Opbakning

- Dans kan noget andet end alle andre sportsgrene. I badminton kan du få et nederlag til den samme modstander gang på gang. I dans bærer vi hinanden videre. Om den ene kan lidt mere end den anden, er uden betydning. Vi trækker partneren i den rigtige retning, støtter og læner os op ad hinanden, når der er udfordringer. Jævnbyrdighed er ikke en nødvendighed. Vi bakker hinanden op.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenser kørte ikke stærkt nok: Kevin levede ikke op til egne forventninger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Sandwich og fritter som du sjældent har smagt dem: Ny bod fylder street food helt op

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jeg er åbenbart for gammel til T-shirts: Sandheden er ilde hørt

Ugeavisen Vejle

Tillykke til Betty og Kirsten: Her er årets frivillige ildsjæle

Ugeavisen Vejle

Nu kan du opleve en bæredygtig bydel: Vejle har haft fokus på Arkitekturens dag siden 1972

Ugeavisen Vejle

Spænding udløst: To unge forfattere får hver 50.000 kroner

Ugeavisen Vejle

Bøn fra Vejle-restauratører: Lad os holde jul i oktober på en hverdag

Ugeavisen Vejle

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Ugeavisen Vejle

Nye rækkehuse i hastigt voksende landsby er klar til udlejning

Ugeavisen Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Frede og Selma sætter spot på børns følelser og hverdagsliv

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Han kaldte mig en møgkælling

Ugeavisen Vejle

Ny, lille kortfilmsfestival blev løbet over ende - der kom tusindvis af film ind fra hele verden

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Her har du opskriften på en lækker sæsonbetonet ret

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Larm og ræs på Nørremarken

Ugeavisen Vejle

Ny vandrerute på 170 kilometer har et budskab: Gå fra bøvlet by til den lette løsning

Ugeavisen Vejle

Ford Mustang er en spændende elbil: Lidt for meget vrinsk, men med lidt for lidt lyd

Ugeavisen Vejle

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Ugeavisen Vejle

80 år er ingen alder: Helt anderledes end alle de andre

Ugeavisen Vejle

Japanske skønheder med flotte former: Svenn fra Vejle solgte for millioner af kroner af dem, og der var blomster til fruerne

Ugeavisen Vejle

Skoleelever med til at redde restaurationsbranchen: Det er megafedt at lave mad, siger Liv Kynde, og hun har ikke noget imod skæve arbejdstider

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Her er der plads til alle

Ugeavisen Vejle

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Annonce