Annonce
Ugeavisen Vejle

Det begyndte med et farligt vejkryds

Jørgen Otto Kongerslev, formand for Uhre Lokalråd, ved et af Uhrhøjs samlingssteder - Petersmindehallen, der er nyopført efter brand. Foto: Mette Mørk
Uhre Lokalråd arbejder nu for et rekreativt område, hvor beboere i alle aldre kan mødes, siger formanden, der gerne vil gøre en indsats for fællesskabet. Og gøre lokalrådet mere kendt.
Annonce

Uhrhøj: Det begyndte med en diskussion på de sociale medier: Hvad kan vi gøre ved krydset ved bageren? lød bekymringen fra forældre på Uhrhøj, som ikke turde lade deres børn krydse den trafikerede Jellingvej for at komme til og fra skole.

Det fik en gruppe borgere til at sætte sig over en kop kaffe fandt frem til forslag til en løsning. Det endte med hele fem forslag, som blev sendt til kommunen. De fik dog ikke noget svar tilbage.

Da Jørgen Otto Kongerslev en dag på Søndermarksskolen stødte på formanden for Venstre, spurgte han ham, hvordan gruppen fra Uhrhøj kunne blive hørt.

Det førte via en byrådspolitiker til en kontakt til projektleder Peter Sepstrup, Vejle Kommune, der ved alt om at oprette lokalråd.

Jeg vil gerne være med til at gøre noget for andre mennesker.

Jørgen Otto Kongerslev

Annonce

Krydset blev ordnet

Der blev udarbejdet udkast til vedtægter og indkaldt til stiftende generalforsamling 20. april 2016. Fem meldte sig til lokalrådet plus en suppleant.

Det farlige kryds er blevet ordnet. Der blev sat en drone op, som bekræftede, at der var brug for at gøre krydset mere sikkert.

Æren for løsningen fik lokalrådet dog ikke, og det kan godt ærgre lokalrådsformand Jørgen Otto Kongerslev. Ikke, fordi han personligt har brug for anerkendelsen, men fordi det kunne være en god måde at synliggøre rådets arbejde på i lokalsamfundet.

- Mit drive er, at jeg gerne vil være med til at gøre noget for andre mennesker, siger han, der er inkarneret foreningsmenneske.

Annonce

Forstående familie

Han er også formand for skolebestyrelsen på Petersmindeskolen og formand for afdelingsbestyrelsen og med i hovedbestyrelsen hos boligforeningen ABB.

- Jeg vil gerne opnå nogle ting til gavn for fællesskabet, siger han, der som dreng knap nok turde åbne munden i større forsamlinger, men som nu gerne påtager sig formandskab.

Det kræver noget af familien med en far og mand, som hellere siger ja end nej, når han bliver bedt om at hjælpe til.

- Sådan er jeg vist opdraget, mener han, der glæder sig over en forstående kæreste.

Dit lokalråd

De 33 lokalråd er vigtige bindeled mellem lokalområderne og Vejle Kommune. Vi præsenterer formændene for lokalrådene i ugeavisens område. Serien er blevet til i et samarbejde mellem Vejle Kommune, din lokale ugeavis og Vejle Amts Folkeblad.
Annonce

Lille landsby

- Uhrhøj er som en lille landsby med et stærkt fællesskab og mange velfungerende foreninger, siger han.

Når der bliver holdt mini-lan-party med op til 200 børn, stiller et kæmpehold op for at sætte stole og borde op og trække kabler, og når gamerne er parat til at lukke ned om aftenen klokken 22, er der i løbet af en time ryddet op og gjort rent.

Opbakningen er også stor til Hover Idrætsforening, der netop har fejret sit 50-års jubilæum med hjælp fra Uhrhøjs festudvalg.

Jørgen Otto Kongerslev, formand for Uhre Lokalråd

Uddannet automekaniker, 46 år.

Forlovet med Gitte, far til to drenge på 12 og ni år.

Bor på Nordlandsvej hos boligforeningen AAB Vejle.

Arbejder på 19. år hos Nilan A/S i Hedensted.

Født og opvokset på Søndermarken. Flyttede til Uhrhøj i 2007.

Formand for skolebestyrelsen på Petersmindeskolen.

Med i afdelingsbestyrelsen, afdeling 28, AAB Vejle og hovedbestyrelsen hos AAB Vejle.

Annonce

Rekreativt område

Øverst på prioriteringslisten står at få lov til at forvandle et vildnis til et samlingssted med borde, bænke og legeredskaber. Det er lagt ud til rekreativt område, men det er ikke så ligetil, da der bliver talt om at bygge boliger på samme areal.

Lokalrådet arbejder for at blive mere kendt og anerkendt. Blandt andet ved at være synligt til stede ved arrangementer i lokalområdet og tage imod henvendelser fra borgerne.

Lokalformanden så gerne, at kommunen ville bruge lokalrådet som informationskanal til beboerne, så man på lokalrådets hjemme- og facebooksider kan hente information, når kommunen eksempelvis skal i gang med at fælde træer eller sætte droner op i området.

Vi taler ordentligt til hinanden

Hvad er du mest stolt af i dit lokalområde?

Foreningslivet.

Hvis du var ejendomsmægler, hvordan skulle salgsteksten lyde?

Det perfekte sted til børnefamilier. Her er store professionelle institutioner og dagplejere, en god skole, SFO og ungdomsklub. Og vi taler ordentligt til hinanden.

Hvilken plet viser du en udenbysgæst?

Det stykke jord, som er udlagt til rekreativt område. Her vil vi gerne have et samlingssted med bord og bænke, og legeredskaber.

Hvordan skulle området gerne have udviklet sig om 10 år?

Fokus på trafiksikkerhed, så vi alle kan komme sikkert frem. Og så skal området være et trygt sted at leve og bo i.

Hvad trænger til at blive gjort inden for det kommende år?

Vi skal se på infrastrukturen. Skoleveje skal sikres bedre, og cykelstier forbedres.

Din største bekymring for dit lokalområde?

At infrastrukturen ikke følger med udviklingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce