Annonce
Ugeavisen Vejle

Det eneste hun ville var at danse: Topdanser lærer eleverne  kunsten, og vil svinge stokken som kaptajn Jespersen

Anja Mørk Rasmussen er glad for at være tilbage hos Morten Bruun Jespersen, indehaver og kunstnerisk leder hos Dansequilibrium. Foto: Flemming Larsen
Danseinstituttet Dansequilibrium på Horsensvej har lavet en aftale med tidligere topdanser Anja Mørk Rasmussen, der vil lære såvel nye dansere som øvede og entusiaster at danse med kærlighed som det ekstra krydderi.

Vejle: Indehaveren af Vejles danseinstitut, Dansequilibrium på Horsensvej, skruer igen i år op for ambitionsniveauet. Morten Bruun Jespersen, kunstnerisk leder af Dansequilibrium, tilbyder i år flere hold end nogensinde. Og har også lavet en aftale med en tidligere topdanser, Anja Mørk Rasmussen, der kommer til at svinge stokken over danserne.

Anja Mørk Rasmussen er tilbage som instruktør hos Dansequilibrium, nemlig hos det danseinstitut, hvor hun selv trådte sine dansebarnesko. Foto: Morten Bruun Jespersen

Akkurat som da Kaptajn Jespersen svingede stokken over datidens gymnaster.

Det med stokken bliver sagt med et smil på læben. For hos Dansequilibrium er der plads til alle, både nybegyndere, øvede og entusiaster.

Annonce

Alle kan danse

Dermed lever danseinstituttet op til sloganet "Why walk when you can dance", der står på en reklame på væggen hos Dansequilibrium, et slogan, som Anja Mørk Rasmussen for længst har taget til sig.

Anja Mørk Rasmussen får engang imellem at vide, at der er noget militaristisk disciplin over hendes stil. Men på den gode måde, for det sker med kærlighed til dansen. Foto: Morten Bruun Jespersen

Jeg har faktisk fået at vide, at der er noget militaristisk disciplin over min stil. Men på den gode måde, for det sker med kærlighed til dansen. Det er danseglæden, jeg lægger vægt på, når jeg underviser.

Anja Mørk Rasmussen, danseinstruktør

Det er nemlig historien om fynboen, der som 16-årig flyttede fra Fyn til Vejle for at gå efter  drømmen om at få lov til at danse, nemlig hos Morten Bruun Jespersen.

- Det er sjovt at være tilbage i danseinstituttet efter 20 år. Og jeg glæder mig til at skulle undervise for netop Morten.

- Det er min egen stilart, jeg kommer til at undervise i. Alt det gode danse gør ved én, uden at det behøver at være på eliteplan. Min opgave bliver at gribe danseren på det niveau, vedkommende befinder sig på, og derfra øse ud af min erfaring, siger Anja Mørk Rasmussen.

Hun smiler ved tanken om sammenligningen med kaptajn Jespersen.

- Jeg har faktisk fået at vide, at der er noget militaristisk disciplin over min stil. Men på den gode måde, for det sker med kærlighed til dansen. Det er danseglæden, jeg lægger vægt på, når jeg underviser, siger hun, der er tilbage i Vejle efter to årtier og tre børn senere - og som er klar til at give sin egen begejstring videre til dem, hun skal undervise.

- Alle kan som sagt danse, få glæde ud af det. Og den energi, jeg udstråler, vil jeg gerne give videre til mine elever, siger Anja Mørk Rasmussen.

Kaptajn Jespersen

Jesper Peter Jespersen var en dansk officer og gymnastikinstruktør, kendt som kaptajn Jespersen. Jespersen tog lærereksamen fra Odense Seminarium i 1904 og kursus på Danmarks Lærerhøjskole 1904 til 1905, var på studieophold ved University of London og i Paris.

I mere end 25 år formidlede Kaptajn Jespersen morgengymnastik til danskerne igennem radioen. Med kontante og friske slogans tirrede han mange danskeres dårlige samvittighed over manglende motion. Kaptajnen tændte dem og provokerede – der blev ikke lagt fingre imellem, hver morgen når klokken slog 7:00.

Annonce

Har lært mange at danse

Morten Bruun Jespersen glæder sig over, at netop en af hans tidligere elever er tilbage i danseinstituttets sale.

- Jeg bliver da stolt af det, vi har bygget op, og af de talenter, som vi har været med til at forme, inden vi har sendt dem videre ud i verden, siger Morten Bruun Jespersen, der har mere end 25 års erfaring som ejer og kunstnerisk leder af Dansequilibrium Dance Center, hvor der gennem årene har været omkring 20.000 børn og unge forbi.

Rundt om Dansequilibrium

Dansequilibrium har eksisteret i mere end 25 år, og i alle årene har det været med Morten Bruun Jespersen som kunstnerisk leder.

I år har Morten Bruun Jespersen - foruden Anja Mørk Rasmussen - lavet aftaler med 20 instruktører og 10 instruktøraspiranter.

Stilarterne på danseinstituttets 40 hold tæller blandt andet ballet, moderne, hiphop, jazz, showdance og vild med dans.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenser kørte ikke stærkt nok: Kevin levede ikke op til egne forventninger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Sandwich og fritter som du sjældent har smagt dem: Ny bod fylder street food helt op

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jeg er åbenbart for gammel til T-shirts: Sandheden er ilde hørt

Ugeavisen Vejle

Tillykke til Betty og Kirsten: Her er årets frivillige ildsjæle

Ugeavisen Vejle

Nu kan du opleve en bæredygtig bydel: Vejle har haft fokus på Arkitekturens dag siden 1972

Ugeavisen Vejle

Spænding udløst: To unge forfattere får hver 50.000 kroner

Ugeavisen Vejle

Bøn fra Vejle-restauratører: Lad os holde jul i oktober på en hverdag

Ugeavisen Vejle

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Ugeavisen Vejle

Nye rækkehuse i hastigt voksende landsby er klar til udlejning

Ugeavisen Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Frede og Selma sætter spot på børns følelser og hverdagsliv

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Han kaldte mig en møgkælling

Ugeavisen Vejle

Ny, lille kortfilmsfestival blev løbet over ende - der kom tusindvis af film ind fra hele verden

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Her har du opskriften på en lækker sæsonbetonet ret

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Larm og ræs på Nørremarken

Ugeavisen Vejle

Ny vandrerute på 170 kilometer har et budskab: Gå fra bøvlet by til den lette løsning

Ugeavisen Vejle

Ford Mustang er en spændende elbil: Lidt for meget vrinsk, men med lidt for lidt lyd

Ugeavisen Vejle

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Ugeavisen Vejle

80 år er ingen alder: Helt anderledes end alle de andre

Ugeavisen Vejle

Japanske skønheder med flotte former: Svenn fra Vejle solgte for millioner af kroner af dem, og der var blomster til fruerne

Ugeavisen Vejle

Skoleelever med til at redde restaurationsbranchen: Det er megafedt at lave mad, siger Liv Kynde, og hun har ikke noget imod skæve arbejdstider

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Her er der plads til alle

Ugeavisen Vejle

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Annonce