Annonce
Ugeavisen Vejle

Det er ikke kun smagen: Pølsesnakke forstummer aldrig

Så er der serveret. To ristede i baconsvøb med brød, ristede løg og lidt af det gule og lidt af det røde, koster efter de første 100 år 45 kroner. Det er pølsemand Seyed Omari, der serverer den, og ved pølsevognen på Ved Anlæget får man et smil med. Foto: Flemming Larsen
Selv om pølsen bliver serveret med følelse og med lidt af det gule og lidt af det røde, ristede løg og brød, kommer vi også i pølsevognen, der har eksisteret i 100 år, for det sociale samvær.

Vejle: - Det er ikke kun duften fra og smagen af den gode pølse, det er lige så meget for hyggen og for snakken med de andre kunder.

Det er budskabet fra denne skribents pølsemand, Seyed Omari. Og to ristede svøbt i bacon med et brød, løg og lidt af det gule og lidt af det røde senere, er jeg heller ikke tvivl: Pølsesnakken forstummer aldrig, om 100 år taler vi fortsat med hinanden ved pølsevognen.

Ved besøget fik jeg eksempelvis to nye historie på blokken.

- Lige nu serverer jeg kun pølser, ristede og røde, med brød, ketchup, sennep og fransk hotdog med fransk dressing som takeaway på grund af covid-19, smiler Seyed Omari, der også sender kunderne af sted med sandwich, kebab mix og durumruller.

Annonce

Mange faste kunder

Normalt har min pølsemand små borde og stole stående foran sin pølsevogn på Ved Anlæget bag Føtex i Nørregade, men det har pandemien sat en midlertidig stopper for.

Seyed Omari har været pølsemand i de seneste 12 år, og har været indehaver af pølsevognen på Ved Anlæget i otte år.

- Jeg glæder mig til foråret og sommeren, når vi alle er blevet vaccineret. Så mine kunder igen kan stoppe op, tale med hinanden om det, der er oppe i tiden. Jeg har mange faste kunder, der efterhånden kender hinanden, siger Seyed Omari.

Annonce

Et moderne gadekær

Kunderne kommer nemlig ikke kun på grund af smagen og en bid af en 100 år gammel kultur. Pølsevognen er blevet det moderne gadekær, hvor folk, som er blevet lidt lækkersultne, kommer lige så meget for at tale med hinanden.

Pølsevognen på Ved Anlægget er nummer et for kæresteparret Lucas Mammon og Majken Raaballe, nemlig når de er lidt lækkersultne. Foto: Flemming Larsen

For eksempel kæresteparret Lucas Mammon og Majken Raaballe.

- Det er lige så meget et åndehul for os. Vi taler med nogle af de andre, der kommer hos Seyed. Og efterhånden kender mange af os hinanden, siger Lucas Mammon, der kom i pølsevognen et par gange om uge, mens han gik på VUC.

Nu kommer han lidt sjældnere, men favoritmenuen er fortsat kebabmix eller en durumrulle.

Kærestens favorit er pølsevognens franske hotdog til 12 kroner.

- Selv prisen på den franske er med til at gøre en lækkersulten, og så får man også en snak med andre, det endda med nogen man ikke kender, det kan jeg godt lide, siger hun.

Siden barndommen er Emil Bidstrup gået til pølsevogn. Det var faren, der tog ham med første gang, hvor der blev serveret en kradser. Siden blev det også til en pølse med en Cocio til. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Far tog mig med

Emil Bidstrup er kommet i pølsevogne siden han var knægt.

- Min far tog mig med i pølsevogn, da jeg var barn. Her fik jeg en kradser, det blev senere til en pølse med brød, lidt af det gule og lidt af det røde med løg og brød og serveret med en Cocio til, siger Emil Bidstrup.

For man er jo altid lidt lækkersulten...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce