Annonce
Ugeavisen Vejle

Det flyder med plastikhandsker: Vejlensere med i verdensomspændende kamp mod affald

Y's Men i Vejle har samlet affald på Nørremarken. De fire klubber i Vejle er gået med i en verdensomspændende indsamling, der skal lette miljøet for tonsvis af plastik. Privatfoto
Annonce

Vejle: Y´s Men er normalt en forening, hvis medlemmer rejser midler til kristent ungdomsarbejde i FDF og KFUM og K. Men i denne uge har Vejles fire  Y's Mens-klubber også slået et slag for miljøet.

De danske klubber har nemlig tilsluttet sig foreningens internationale præsident, Jacob Kristensen fra Ringkøbing, der har opfodret samtlige 27.000 Y´s Men i hele verden til at deltage i opsamling af affald på gader og stræder samt parker og strande.

Annonce

Coronaen viser sig i affaldet

Fire vejlensiske Y's Men-medlemmer gik forleden i gang med at samle skrald op på Nørremarken i den første af en række indsamlinger.

Rabatten langs Horsensvej, Roms Hule og Nørremarksvejen blev gået igennem med gribeklør og handsker, og på halvanden time samlede kvartetten 15 kilo plastik, papir, dåser og flasker.

Ifølge Ulrik Lauridsen undrede deltagerne sig særligt over at finde så mange éngangs-plastikhandsker, samt mundbind.  Man må sige, at coronaen også sætter sit præg på affaldet i naturen.

Indsamlingsprojektet kaldes "Week 4 Waste" da hensigten er, at det skal kulminere i uge 16 næste år, og Ulrik Lauridsen er formand for det udvalg, der skal koordinere indsamlingerne internationalt. Han har allerede modtaget fotos fra klubber i Brasilien, Estland, Korea, Rusland og USA, som har haft de første indsamlinger i august og september.

Der er 140 Y's Mens-klubber i Danmark med samlet 3.400 medlemmer, og hvis de hver kan samle blot 10 kilo affald beløber det sig til 34 ton, så mange bække små...

Ifølge Ulrik Lauridsen vil Y's Men-medlemmerne undervejs få hjælp til affaldsindsamlingen af de unge spejdere i  FDF og KFUM og K.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce