Annonce
Ugeavisen Vejle

Det koster Munkebjerg penge at åbne: Vi styrtbløder

René Aarby Sørensen, direktør for Munkebjerg Gruppen, er skuffet over, at regeringen ikke har formået at justere hjælpepakkerne i takt med, at restauranterne åbner mere op. Foto: Mette Mørk
Munkebjerg styrtbløder, men åbner alligevel sine restauranter for gæsternes skyld. Regner med at tabe fire millioner kroner i tilskud frem til 8. juni.
Annonce

Vejle: "Jeg er ikke vred, men skuffet."

Sådan siger René Aarby Sørensen, direktør for Munkebjerg Gruppen, der tæller Hotel Opus i Horsens, Munkebjerg Hotel, Vejle Center Hotel og Casino Munkegruppen. Direktøren er skuffet over, at regeringen ikke har formået at justere hjælpepakkerne i takt med, at restauranterne åbner mere op.

- Vi styrtbløder, men alligevel har vi valgt at åbne vores restauranter i dag mandag, det skylder vi vores gæster. Men jeg forstår simpelthen ikke, at der i de økonomiske hjælpepakker er indbygget en overgangsordning, siger René AarbySørensen.

Ifølge direktøren koster det Munkebjerg Gruppen penge at åbne. Han nævner som et eksempel, at hvis en restaurant i dag laver 20 procent af sin normale omsætning, vil de eksisterende hjælpepakker kunne hjælpe med de sidste 80 procent i kompensation.

Men hvis restauranten laver 21 procent af sin normale omsætning, rykker kompensationen et interval ned og lander på 50 procent. Dermed er der altså en forskel på 30 procentpoint, alt efter hvad restauranten omsætter for.

Der er tale om en kritik, som brancheorganisationen Horesta allerede pegede på tidligere.

Annonce

Koster millioner

- Vi har regnet på det og er tæt på de 20 procent. Det betyder i vores tilfælde, at mister vi de 30 procent vil vi frem til 8. juni kunne vinke farvel til fire millioner kroner i tilskud.

René Aarby Sørensen kan heller ikke forstå den måde, som genåbningen af Danmark finder sted på.

- Jeg kan placere 10 mennesker ved hvert langbord i restauranten. På den måde vil jeg kunne have 500 gæster uden at overtræde loven, men jeg må ikke holde en konfirmation, et møde eller et selskab med 11 gæster, det er én for meget.

- Det gør mig frustreret, at genåbningen er skruet sådan sammen, siger Réne Aarby Sørensen, der efterlyser politisk handling.

- Det må hellere være i dag end i morgen, siger han.

René Aarby Sørensen tilføjer, at hele branchen risikerer at tabe møde- og konferenceordrer i anden halvdel af 2020 på gulvet, hvis der ikke snart sker noget.

Annonce

Bør reguleres

Folketingsmedlem Niels Flemming Hansen (K), Vejle, deler René Aarby Sørensens frustration.

- Munkebjerg Gruppen har udvist ordentlighed under hele coronakrisen. Selv her, hvor man risikerer at miste fire millioner kroner i omsætning, har man valgt at tænke på byen. Man åbner sine restauranter, selv om det kommer til at koste penge.

- Det har jeg stor respekt for. Jeg havde gerne set, at hjælpepakkerne var skruet sådan sammen, at de passer til virkeligheden og især til genåbningen af Danmark, siger Niels Flemming Hansen, der har kæmpet for ændringen i erhvervsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce