Annonce
Ugeavisen Vejle

Din detailhandler: Det ældste apotek i Vejle med Claus bag roret

Apoteker Claus Holm Slot, der har været indehaver af Vejle Løve Apotek siden 2012, har udover sin passion for de pharmaceutiske også en stor interesse i at brygge øl, hvilket mange nok ikke ved om ham. Arkivfoto

Vejle Løve Apotek er byens ældste med sine snart 275 år på bagen. Her er historie, og apoteket følger med tiden.

Annonce

Vejle: I 1744 kunne vejlenserne glæde sig over, at der endelig kom et apotek til byen, nemlig Vejle Løve Apotek. Før det måtte man drage til Kolding eller Fredericia for at handle medicin, eller ty til alternative muligheder.

Med en alder på snart 275 år ligger der ganske sikkert mange historier bag Vejle Løve Apotek, og i dag er det apoteker Claus Holm Slot, der nu står bag roret, hvilket han har gjort siden 2012. Her sætter han og hans meget værdsatte personale en ære i at hjælpe kunderne på bedste vis.

I 2014 flyttede apoteket fra Søndergade 11 til Søndergade 29 til større og mere rummelige butikslokaler.

- Vi er rigtigt glade for at være her. Det har også givet os bedre muligheder for blandt andet at kunne tilbyde vaccination mod influenza. Faktisk har vi syv medarbejdere, der er uddannede til det, siger Claus Holm Slot, og han fortsætter:

- Og så holder vi også kundeaftener, hvor vi hver gang kan huse 20 til 25 kunder, her kan det blandt andet handle om hudpleje, hvor man også kan blive testet i vores hudanalyseapparat for fugt, rynker, elasticitet og meget mere.

Apoteker Claus Holm Slot fortæller også, at han er meget stolt af den store indsats som de ansatte på apoteket yder i dagligdagen.

Annonce

Syv spørgsmål

Hvad var din barndomsdrøm?

Jeg har egentligt aldrig drømt om hverken at blive brandmand eller politibetjent, og egentligt kan jeg ikke huske, at jeg drømte om hvad jeg ville blive. Men da jeg i 3. g hørte om en fra klassen der skulle være farmaceut, så blev jeg nysgerrig og meget interesseret, for biologi var noget af det bedste jeg vidste. Så her fandt jeg ud af hvad jeg ville.

Hvem eller hvad er du fan af?

Min kone. Hun er en fantastisk mor og samtidig lærer i dagens Danmark. Vi har fire børn og jeg har brugt meget tid på mit arbejde som apoteker, hvor hun har taget sig af det derhjemme samtidig med sit eget arbejde. Jo, jeg er fan af min kone.

Hvad ved dine kunder ikke om dig?

Jeg har brygget øl i en del år. Jeg synes det er spændende at smage på de mange forskellige øltyper der er. Jeg har selv udstyret til det hele derhjemme.

Hvad er du mest glad for ved dig selv?

Jeg er glad for det, jeg har nået i livet. Jeg er apoteker og har fire børn, og det er jeg rigtig stolt af. Og så må jeg sige, at jeg er heldig at have så meget støtte fra min kone samt at personalet på apoteket jo i den grad også er en del af den succes vi har.

Hvis du skulle flytte til et andet land, hvilken et skulle det så være?

USA. Jeg kunne godt tænke mig at bo i en by, ikke en millionby, men en på størrelse med Vejle et sted i USA. Men det bliver nok aldrig til noget, for det er ikke lige noget som min kone kunne tænke sig.

Hvis du skulle give dit 15-årige jeg et godt råd, hvordan skulle det så lyde?

Så ville det være, at jeg skulle tro mere på mig selv og ikke lytte til, hvad andre siger og tror.

Hvis du fik 10 millioner kroner i hånden, hvad skulle de så bruges på?

Jamen, vi har en krybekælder, der skal renoveres derhjemme. Vi bor i et hus fra 30'erne, så der er altid noget der skal laves. Og så skulle der bruges nogle penge på velgørenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce