Annonce
Ugeavisen Vejle

Du skal helst ikke have ti tommelfingre

Ikke alle er lige fingernemme, når der skal bruges værktøj. Men hjælper vi hinanden, kommer vi langt. Arkivfoto
Vejle Kommune søger frivillige reparatører til en "Repair Cafe", hvor borgere kan få hjælp til at få repareret ødelagte ting. Det kan for eksempel være en lynlås, der driller, eller en cykel, der skal have fikset gearene.
Annonce

Vejle: Kunne du tænke dig at deltage i et anderledes socialt fællesskab? At hjælpe andre ved at bruge dine evner og interesser inden for et håndværk? Og at sætte fokus på bæredygtighed og genanvendelse af vores ressourcer? Så deltag i informationsmødet om en Repair Cafe i Vejle 26. november.

- Engang købte vi for at beholde, og vi fik tingene repareret, når det var nødvendigt. Men sådan er det ofte ikke længere. Nu har vi i stor omfang en "køb, brug og smid væk"-kultur. Det er ærgerligt, og det har vi tænkt os at gøre noget ved i Vejle Kommune. Vi vil derfor lave en cafe, hvor byens borgere kan få hjælp til genbruge, genanvende og reparere sine ting i stedet for at smide dem ud. Det kan være elektronik, tøj, ting og sager - ja, alt hvad der nu er reparatører til, fortæller Mikkel Dragmose-Hansen fra Spinderihallerne og Sarah Munk fra Vejle Kommune.

Men for at cafeen kan blive en realitet, er der brug for frivillige, ulønnede reparatører, der gerne vil hjælpe andre med at reparere ting eller for eksempel sy, hækle og strikke. Det kan være håndværkeren eller personen, der bare er fiks på fingrene eller elsker kreative sysler. Et andet mål med cafeen er at skabe et socialt fællesskab, så cafeen bliver et godt sted at være for byens borgere. Med tilbuddet bliver kommunens mål om at arbejde med bæredygtighed og reducere antallet af mennesker i Vejle Kommune, der føler sig ensomme, også omsat til virkelighed. Repair Cafeen er således et samarbejde mellem Spinderihallerne, Velfærdsforvaltningen og Affald/Genbrug.

Vejle Kommune inviterer derfor interesserede frivillige til informationsmøde tirsdag den 26. november fra klokken 19 til 20.30 i Spinderihallerne (lokale B 14) i Vejle. Det kræver ingen tilmelding. /LASAU

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce