Annonce
Ugeavisen Vejle

Efter sparerunde i kirken: 80 gospelsangere skal finde nye løsninger

Gauerslund Gospelkor må søge andre græsgange, for Gauerslund Sogn har ikke længere økonomi til at bakke koret økonomisk op. Foto: Gauerslund Gospelkor
Gauerslund Sogn skal spare penge på driftsbudgettet, og det betyder, at sognet ikke forlænger aftalen med Gauerslund Gospelkor. Men koret fortsætter med at bestå, og koret holder snart stiftende generalforsamling.

Gauerslund: Gauerslund Gospelkor er reddet, og koret fortsætter.

Så meget ligger fast. Mandag 31. maj er der stiftende generalforsamling i koret, for nye tider venter.

Det 15 år gamle kor har ikke fået forlænget aftalen med Gauerslund Sogn, da sognet skal finde sparekniven frem på budgettet. Det betød, at sognet ikke længere kan betale de 130.000 kroner om året, som koret koster.

Annonce

Men koret bliver ved med at lade stemmerne gjalde, bare ikke under sognets vinger.


Koret fortsætter, men i hvilken form, og om navnet kommer til at bestå, er ting, vi skal have vendt og drejet på den stiftende generalforsamling.

Henriette Rasmussen, kormedlem


- Koret fortsætter, men i hvilken form, og om navnet kommer til at bestå, er ting, vi skal have vendt og drejet på den stiftende generalforsamling. Vi arbejder ligeledes i skrivende stund på at finde en lokation i Trekantsområdet, der vil huse et 80 mand stort gospelkor, forklarer Henriette Rasmussen, der er medlem af koret og korets nodearkivar.

Generalforsamling

Mandag 31. maj er der stiftende generalforsamling i Gauerslund Gospelkor.

Det finder sted i Gauerslund Sognehus med start klokken 19.

Da der er corona-restriktioner, som skal følges, skal man tilmelde sig først. Der er plads til 50 deltagere, og man tilmelder sig på mail: henriette.skat@tofthoej.dk

Generalforsamlingen live-streames ligeledes.

Koret er i fuld gang med at undersøge muligheden for at komme ind under musikskole- eller aftenskoleregi, og ifølge Henriette Rasmussen virker mulighederne mere end lovende.

Hun forventer, at den del også vil falde på plads.

Korlederen er vigtigt

Koret har været glade for samarbejdet med Gauerslund Sogn og vil gerne holde dørene på klem, men som nævnt er der forskellige scenarier i spil.

- Da vi fik meldingen om, at sognet ikke længere havde økonomi til koret, kontaktede vi alle 80 medlemmer for at høre, hvad de tænkte om korets fremtid, og der var bred enighed om, at der var en ting, som var klart det vigtigste, nemlig samarbejdet med korleder Christian Wandel. Han har været leder af koret i ti år, og hans arbejde og betydning for koret er ganske enkelt unik, siger Henriette Rasmussen.

Annonce

Vil gerne hjælpe på anden vis

Hos Gauerslund Sogn er man kede af, at man ikke længere kan støtte koret økonomisk.

- Koret er bestemt et stort aktiv for sognet, og vi så gerne, at koret kunne fortsætte, men vores penge rækker ikke længere til at opretholde koret i den form, som det er nu, siger Jens Olesen, der er formand for menighedsrådet.

Det koster sognet 130.000 om året at opretholde koret, blandt andet på grund af løn til korlederen, og da sognet skal spare en halv million i dette års budget, skal der skæres forskellige steder.

- Vi har vendt og drejet tingene, og vi endte med, at vi kan tilbyde koret, at det gerne fortsat må øve gratis i Brejning Kirke, og vi vil også gerne købe koncerter, men selve driften kan vi ikke længere klare, for vi skal spare penge, da driftsbudgettet er blevet beskåret, hvilket vi selvfølgelig må og skal forholde os til, siger menighedsrådsformanden.

Gauerslund Gospelkor holder for tiden sommerferie, men koret vil efter planen øve første gang igen 2. august. Stedet er p.t. ukendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce