Annonce
112

Efter stadionuro: Fire kom i politiets sorte bog

Efter topopgøret mellem Vejle Boldklub og Kolding IF opstod der kortvarrigt ballade udenfor stadion. Foto: Morten Pape
En 25-årig mand fra Kirke Hyllinge på Sjælland var kortvarigt anholdt efter lokalopgøret mellem VB og Kolding
Annonce

Vejle: Fire fodboldtilskuere er sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen efter lørdagens lokalopgør mellem Vejle Boldklub og Kolding IF.

En enkelt af de fire - en 25-årig mand fra sjællandske Kirke Hyllinge - blev anholdt og tilbageholdt en times tid, ifølge vagtchef Henrik Dam fra Sydøstjyllands Politi.

Uroen startede tilsyneladende på selve stadion. Her løb en tilskuer fra udebaneafsnittet ind på banen efter kampen og viste sin nøgne bagdel. Kontrollørerne fik fat på ham, og balladen opstod, da andre forsøgte at befri kammeraten.

Slagsmål, skrigen, råben eller anden støjende, voldelig, fornærmelig eller lignende optræden, der er egnet til at forstyrre den offentlige orden, må ikke finde sted

Paragraf 3 i ordensbekendtgørelsen

Annonce

Lagt på jorden af to betjente

På videooptagelser fra området udenfor stadion kan man se en del skubben omkring en gruppe kontrollører tæt på en bus. Med ét eksploderer situationen, og politiet griber ind.

En kontrollør får et voldsomt skub og falder om ved siden af bussen, mens en enkelt af ballademagerne bliver trukket væk og lagt på jorden og holdt nede af to betjente. To andre tilskuere er også kortvarrigt nede og ligge.

En politihund er med til at sikre ro på situationen, hvor en kontrollør kom til skade med sin ene arm i forbindelse med tumulten.

Annonce

Flere får karantæne

Topopgøret i 1. division mellem Vejle Boldklub og Kolding IF havde samlet knap 5000 tilskuere, og ifølge VBs kommunikationschef, Morten Pelch, var der udover balladen efter kampen enkelte andre problemer undervejs:

- Der blev brugt en del pyroteknik under kampen, og der var også én, der blev taget med euforiserende stoffer, sagde Morten Pelch lørdag eftermiddag til Vejle Amts Folkeblad.

På den baggrund indkasserer en halv snes tilskuere karantæne fra stadion, mens fire altså blev noteret i politiets sorte bog. Udover den kortvarrigt anholdte fra Kirke Hyllinge var det to koldingensere på 22 og 25 år plus en 33-årig vejlenser, der blev sigtet.

Helt overordnet havde Morten Pelch ros til kontrollørkorpset - både Vejle Boldklubs egne og de kontrollører, der var rejst med fra Kolding IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce