Annonce
Ugeavisen Vejle

Egtved: Fyraftensmøde med Rane Willerslev

Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, gæster 17. december foreningen Egtvedpigens Venner til et fyraftensmøde om "Fremtidens museum". Foto: Rune Clausen, Nationalmuseet
Annonce

Egtved: Foreningen Egtvedpigens Venner har 17. december klokken 16 til 17.30 inviteret Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, til et fyraftensmøde med temaet "Fremtidens museum" i Roberthus i Egtved.

Rane Willerslev er en af landets mest fremtrædende stemmer i debatten om museernes fremtid.

I forbindelse med udviklingsprocessen frem imod et nyt oplevelsescenter ved Egtvedpigen Grav har Egtvedpigens Venner inviteret ham til mødet.

Egtvedpigen er et ikon for dansk bronzealder og en helt central figur i fortællingen om Danmarks fortid. Et nyt oplevelsescenter skal trække mange flere besøgende til Egtved og skabe synergi til lokalområdets beboere og udviklingen i Vejle Ådal.

Annonce

Viden og kendskab

Oplevelsescenteret tager udgangspunkt i Egtvedpigens fortælling. Moderne, engagerende og involverende virkemidler vil genskabe og formidle hendes liv og endelige hvilested i Egtved.

Egtvedpigens Venner blev dannet i 2017 med det formål at fremme viden om Egtvedpigen og understøtte kendskabet til hendes gravplads.

Foreningen er en af VejleMuseernes samarbejdspartnere i oplevelsescenterprojektet, der også omfatter Nationalmuseet, Aarhus Universitet, Vejle Kommune og Egtved Udviklingsråd.

Egtvedpigen og hendes grav betragtes på verdensplan som et vigtigt arkæologisk fund.

Det er gratis at deltage for medlemmer af foreningen. Øvrige deltagere betaler 80 kroner. Billetter kan købes på VejleMuseernes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce