Annonce
Ugeavisen Vejle

Eleverne bød på et gastronomisk gæstebud

Mathias Broe er færdiguddannet som kok til april. Han har allerede fået tilbudt arbejde i køkkenet på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference. Foto: Flemming Larsen

Kokke- og tjenerelever fra Sinaturs seks hoteller havde fået frie hænder. Det resulterede i en gourmetmiddag af de bedre.

Annonce

Skibet: Går det an at give kokke- og tjenerelever frie hænder til at arrangere en gourmetaften, hvor alle retter er tilberedt helt fra bunden; selv stå for både indkøb, udarbejdelse af menu med tilhørende øl og vine og ikke mindst markedsføringen af aftenen.

Det gør det. I hvert fald med havet, naturen og gården som temaer og med kokke- og tjenerelever fra Sinaturs seks hoteller i køkkenet. Gæsterne i restauranten på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference fik såldes en gourmetoplevelse af de helt store.

Kokke- og tjenerelevernes aften bød ud over lækre detaljer på tallerkenerne også på gode, lokale råvarer.

Louise Karlskov var med til sit første kokketræf. Hun er gastronomisk assistent og har planer om at gå i gang med en uddannelse til kok. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Menuen

Som forret fik vi serveret et stykke sprødt rugbrød med ål, kaviar og æggeblomme, en laksetatar med løg og æbler, serveret i en urtepotte, krabbesuppe og en stegt pigvar med hollandaise. Severet med øl fra Bøgedal Brew.Hovedretterne bød på en brændenældesuppe på kyllingefond, serveret med flamberede hjerter og sprødt skind, og gråand, bygotto svampe med løgtærte. Serveret med hvidvin og en rødbedecocktail.Desserten bestod af kartoffel-kage med kartoffel-is og havtorn-coulis. Dertil æble-broken gel med sprødt rugbrød.

Tjenerelev Martin Kjær arbejder til hverdag på Storebælt Sinatur Hotel & Konference. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Sjov og lærerig

Aften bød som nævnt på en smagsoplevelse af de store. Nuvel, med et par små kiks undervejs. Men ikke noget, der på nogen måde havde indflydelse på aftenen.Og det var da også stolte kokke- og tjenerelever, der efter små tre og en halv time modtog stående klapsalver. Og som kunne glæde sig over, at det er blevet en fast tradition i uge seks. En af kokkeeleverne, Mathias Broe, var godt tilfreds med aftenen.- Aftenen og hele processen har været både spændende, sjov og lærerig; det at få ansvar og få lov til at prøve nogle af sine egne idéer af.- Vi mødtes i uge 42, og siden har vi arbejdet på de forskellige retter, forklarer Mathias Broe, der er færdiguddannet som kok til april, men som allerede er blevet tilbudt arbejde i køkkenet på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.Louise Karlskov var med til sit første kokketræf.- Vi har selv valgt råvarerne, hvoraf størstedelen kommer fra lokale fødevareproducenter; det har været spændende, men jeg har da haft sommerfugle i maven, siger Louise Karlskov, der snart er færdig som gastronomisk assistent og som formentlig fortsætter med en kokkeuddannelse.Tjenerelev Martin Kjær arbejder til hverdag på Storebælt Sinatur Hotel & Konference.- Det har været spændende, fordi det er vores aften. Og kokkene bag gasblussene har ladet os vælge øllet og vinene, inden de gik i gang med at tilberede menuerne; det betyder, at det hele er gået op i en højre enhed, siger Martin Kjær.

Der var travlhed i køkkenet. Nuvel, der var et par kiks undervejs, men der var tale om en stor gastronomisk aften. Foto: Emilie Spatzek
Som forret fik vi serveret et stykke sprød rugbrød med ål. Foto: Emilie Spatzek
En anden forret var en laksetatar med løg og æbler, serveret i en urtepotte som en sjov detalje. Foto: Emilie Spatzek
Gæsterne blev budt på intet mindre end et gastronomisk gæstebud. Foto: Emilie Spatzek
Den stegte pigvar blev serveret med hollandaise på fisk og med øl fra Bøgedal Brew. Foto: Emilie Spatzek
Kokke- og tjenerelevernes aften bød ud over lækre detaljer på tallerkenerne også på gode, lokale råvarer. Foto: Emilie Spatzek
Der var også sprød rugbrød i desserten, anrettet på en fin og kreativ måde. Foto: Emilie Spatzek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Den nedarvede skam

Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Annonce