Annonce
Ugeavisen Vejle

Emnerne spænder vidt: Bliv klogere med Folkeuniversitetet

Hør blandt andet hvordan ændret klima og nedbørsmønstre vil spille en rolle for ådalenes udvikling. På billedet ses Vejle Ådal - med en masse vand. Privatfoto
Folkeuniversitetet er klar med efterårsprogrammet, der indeholder en bred vifte af foredrag
Annonce

Vejle: I foråret måtte Folkeuniversitetet i Vejle aflyse omtrent halvdelen af sit program som følge af corona-situationen. Men nu præsenterer Folkeuniversitetet efterårsprogrammet, som forhåbentlig kan afvikles under nogenlunde normale omstændigheder.

Programmet kan ses på hjemmesiden folkeuniversitet-vejle.dk og fra midten af august hentes på kommunens biblioteker og offentlige institutioner.

Flere foredrag indeholder et lokalt islæt.

Forskningschef ved VejleMuseerne Mads Ravn vil fortælle om et af sine specialer, nemlig den spændende historie om angelsaksernes og vikingernes erobring af England.

Desuden samarbejder Folkeuniversitetet med Natur og Friluftsliv, Vejle kommune, om en foredragsrække om fjorden og ådalene. I denne sæson kan man få detaljeret indblik i projektet "Sund Vejle Fjord" eller høre om, hvordan ændret klima og nedbørsmønstre vil spille en rolle for ådalenes udvikling.

I øvrigt spænder programmets emner vidt. Professor Jesper Jespersen udlægger The Green Deal, EU's planer om en klima- og miljøpolitik. Man kan få indsigt i Erdogans politik i foredraget Hvor er Tyrkiet på vej hen? - Og journalisten Henning Frandsen fortæller den tragiske historie om mænd og kvinder, som gennem en stor del af 1900-tallet blev deporteret til Livø og Sprogø.

Endnu en gang indbyder Vejles to almene gymnasier til et par af Aarhus Universitets Offentlige foredrag i naturvidenskab.

- Vi får igen besøg af den populære astronomiprofessor Hans Kjeldsen, der med et billedshow fortæller om rumsonder og satellitter og raketvidenskab for begyndere. Og to geologiprofessorer gør os klogere på Grønlands indlandsis - hvad gemmer der sig egentlig under isen?

/lasau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Ugeavisen Vejle

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Annonce