Annonce
Ugeavisen Vejle

En helt ny vinkel på naturen: Nyt Vejle-firma vil have naturen ind i hjemmet

De to ejere af Plakatio.dk set fra en lidt anderledes vinkel. PR-foto
Et nyt Vejle-firma, Plakatio, bringer naturoplevelser ind i stuerne. Virksomheden, der sælger grafiske illustrationer og motiver, har specialiseret sig i fotokunst.

Vejle: Ved første øjekast løfter man lige øjenbrynene og tænker: Er det Danmark?

Træskohage Fyr ved Vejlefjord - genkendeligt og abstrakt på samme tid. - At stå ved Træskohage Fyr en kold og snerig dag, for så at få et billede som dette er en ren fornøjelse, lyder det fra ejerne af Plakatio.dk. Foto: Plakatio.dk

Motivet på væggen viser sig faktisk at være ret lokalt. Det er ikke bare Danmark, det er Træskohage Fyr - set fra luften.

Et nyt Vejle-firma bringer naturen ind i stuerne.

Plakatio.dk, der laver personlige plakater med grafiske illustrationer og motiver, har især specialiseret sig i fotokunst fra Danmark. Ved at ændre perspektivet i deres fotografier, har virksomheden formået at skabe en række kollektioner, som ved første øjekast virker "fjernt" fra den danske natur. Men man finder dem faktisk lige uden for døren.

- Det er det abstrakte og det genkendelige, der gør billederne så fantastiske, siger Victor Thorup-Kjærulff, medejer af Plakatio.dk, i en pressemeddelelse.

Træet på Randbøl Hede fås nu som plakat. Foto: Plakatio.dk

- Når man for eksmempel står på Randbøl Hede og kigger på et træ, tænker man umiddelbart, hvad der er så specielt ved det. Men når man så ser det samme træ fra en ny vinkel, er det en helt anden verden, konstaterer han.

Corona var startskuddet

Den anden medejer, Kenneth Højgård Klausen, fortæller, at idéen startede for en del år siden. Og da corona satte alt på standby, tog de beslutningen om at tage ud i naturen, hvor de begyndte at fotografere.

- I starten udforskede vi primært lokale naturområder i Vejle og omegn. Vi har været ved Vejlefjord tusinde gange, og har egentligt aldrig spekuleret i, hvordan fjorden så ud fra oven. Da vi så fik sat dronen op, kunne vi godt se, at vores fantastiske natur rummer nogle fantastiske former og abstrakte motiver - noget som vi virkelig blev betaget af, forklarer han.

I dag har Plakatio været rundt i store dele af Danmark, og man kan købe plakater fra blandt andet Syvårssøerne, Søby Brunkulslejer og Kaløvig.

Ifølge indehaverne er alle plakaterne printet efter Svanemærkede metoder, hvor trykket bliver foretaget med vegetabilske trykfarver.

Træet på heden. Læg mærke til sporne fra dyrene til og fra træet. Foto: Plakatio.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce