Annonce
Ugeavisen Vejle

En rigtig ørehænger: Lena designer bæredygtige smykker

Lena Thostrup Sørensen fremstiller smykkerne i sit lille værksted på privatadressen. Smykkerne sælges på hendes egen webshop. Foto: Flemming Larsen
Indehaveren af Ommer Smykker, Lena Thostrup Sørensen, fremstiller sine ørehængere af gamle smykker, fordi genbrug og bæredygtighed betyder meget for hende.

Vejle: Siden Tuborg lancerede sloganet "Det er en ommer" i forbindelse med en række reklamefilm, er sloganet blevet brugt i mange andre sammenhænge. Og den passionerede kvinde, smykkedesigner Lena Thostrup Sørensen er en af dem, der har taget "ommeren" til sig.

Lena Thostrup Sørensen upcycler gamle smykker og giver dem et smukt, nyt liv som unikke, bæredygtige øreringe. En dag fandt hun nogle gamle smykker på en genbrugsstand - smykker, som hun kunne lave om til øreringe, og tog sig selv i at sige: "Yes - det' en Ommer" - deraf navnet Ommer Smykker.

Annonce

Et karriereskifte

Men lad os begynde et andet sted.

Den 43-årige kvinde, der oprindelig stammer fra Greve, er uddannet som faglært økolandmand. Senere tog hun en uddannelse som lærer, og underviste i 18 år, inden hun foretog et karriereskifte af de lidt mere anderledes.

I dag lyser Ommer Smykker op, nemlig efter at gamle smykker har fået nyt liv. PR-foto

- Jeg har altid haft kreative hænder, og tanken om bæredygtighed tiltaler mig også. Så det med at omdanne gamle smykker til øreringe lå ikke så fjernt for mig, forklarer Lena Thostrup Sørensen.

Hun havde forinden mødt kærligheden i Skive, og var flyttet til Trekantområdet som et kompromis - først i Horsens og nu i Vejle.

Her bor hun i dag med mand og to børn.

- Vi er faldet godt til i Vejle. Byen rummer alt det, vi gerne vil. Vi er omgivet af smuk natur, kulturelt er Vejle i Superligaen og det er også en god handelsby, siger Lena Thostrup Sørensen.

For smykkedesigneren handler karriereskiftet også om at forfølge en gammel drøm: At være kreativ med sine hænder med bæredygtighed som det ekstra krydderi.

Lena Thostrup Sørensen, indehaver af Ommer Smykker, fremstiller også selv de stativer, smykkerne hænger på. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Passion for smykker

Tilbage til det med smykkerne.

For når man ser Lenas lille, men godt indrettede smykkeværksted på privatadressen, er man ikke i tvivl om, at man taler med en passioneret kvinde. Og når man hører hende fortælle om sin passion fuldendes billedet.

- De kvinder, der går med mine smykker, behøver ikke at være bange for at møde en i omgangskredsen, der har et par øreringe magen til. De findes nemlig kun i én udgave, det er dét, der gør dem unikke, smiler Lena Thostrup Sørensen.

Perler forbindes med østers, muslinger og  havet, og sådan skal de smukke perler derfor også præsenteres. PR-foto.

Tager man den tid, det tager at fremstille et par øreringe, matcher det ikke prisen.

- Det betyder ikke så meget. Det at beskæftige sig med noget, man godt kan lide, er det vigtigste, forklarer smykkedesigneren, der også finder en indre ro, når hun sidder i sit lille smykkeværksted.

Annonce

Alt er bæredygtigt

Med begejstring i stemmen fortæller Lena Thostrup Sørensen også om sine smykkestativer, fremstillet af blandt andet drivtømmer, og om sine små smykkeæsker af gamle nodebøger.

Ommer Smykker er blevet en ørehænger. De bliver fremstillet af gamle smykker. PR-foto

- Alt er bæredygtigt. Tømret har jeg fundet i naturen. De små pinde øreringene hænger på, er fremstillet af cykel-eger, som jeg har fået af en cykelrytter i bekendtskabskredsen.

- Andre smykkestativer er fremstillet af gamle skiferplader, jeg har fået af en håndværker, troldegrene fra haven  og cykel-eger. Jeg elsker tanken om genbrug og bæredygtighed, kommer det oprigtigt fra Lena Thostrup Sørensen, der sælger sine smykker fra sin egen webshop.

Og som fortsat elsker at sige: Yes - det' en ommer...

Smykkestativerne er som smykkerne fremstillet af genbrug. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce