Annonce
Ugeavisen Vejle

En trold, en sognepræst, en naturvejleder og en flok små skibsmatroser havde en fest i skoven: Nu er Tildes Hytte indviet

I skoven ved Skibet Kirke har en gruppe af børnehavebørn fra Skibet Børnehus sammen trolden Tilde, naturvejleder Finn Lillethorup og sognepræsten Ulrik Overgaard netop indviet en helt særlig hytte. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I en skov der tilhører Skibet Kirke, blev der i den forgangne uge indviet en særlig hytte, Tildes Hytte, hvor både natur, magi og tro kan få rum til at blomstre.

Skibet: "I en skov en hytte lå, nissen gennem ruden så. Bankede derpå…" . Sådan lyder de første ord i en af vores velkendte børnesange. En sang, som i den forgangne uge også blev sunget i en lille hyggelig skov, som ejes af Skibet Kirke.

Her havde en trold, en sognepræst og en naturvejleder inviteret børnene fra gruppen Skibsmatroserne ved Skibet Børnehus til at være med til at indvie - netop en hytte. Tildes Hytte.

Og så skulle snoren klippes.  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Tildes Hytte, der er en åben skovhytte med borde og bænke, er blevet en realitet, fordi kunstpædagog Kristin Björk fra Skibet Børnehus sammen med sognepræst Ulrik Overgaard fra Skibet Kirke og naturvejleder Finn Lillethorup, der er naturvejleder ved Skibet Børnehus, har haft et unikt, lokalt samarbejde. Et samarbejde, som også rækker ud i hverdagen og fremtiden.

Annonce

Hytten er Tildes, men for alle

Naturvejlederen Finn Lillethorup er begejstret for idéen med den nye hytte, og han roser initiativet.

- Oprindeligt havde Tilde Trold (alias Kristin Björk i forklædning, red.) i forvejen en hule nede i kirkens skov, og hun og Skibet Børnehus havde allerede en aftale med kirken om, at de måtte benytte skoven til deres små ture ud i naturen, men der var brug for noget mere optimalt end den gamle hule, så derfor fik hun lov af kirken til at søge om støtte til opførelse af en ny hytte, forklarer Finn Lillethorup, der blandt andet er engageret i at skabe større viden og interesse for naturen hos for eksempel kommunens børn.

Og nu vil der med denne nye hytte blive endnu bedre muligheder for i samarbejde at lave projekter i skoven med børnene, hvor naturen er i fokus.

Og troldedrik skulle der til. Tilde Trold lovede, at den var fyldt med magi. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Der blev søgt om økonomisk støtte til hytten ved Friluftsrådet. Pengene blev bevilget. Hytten blev opført, og nu står den der. Til glæde for børnene, men også for unge og voksne. For godt nok er det Tildes Hytte, og Tilde Trold arbejder i Skibet Børnehus, og hun og børnene bruger hytten så ofte, de kan, men hytten giver også ly for mange andre, der begiver sig ud i skoven.

Annonce

Sjælesamtaler, unge og sang

- Som præst bruger jeg også hytten til for eksempel sjælesamtaler og små vielser, og vores kor kan synge hernede, når de øver i sommerperioden, så vi er virkelig også glade for, at Tildes Hytte er her, fortæller sognepræst Ulrik Overgaard imens han fra hytten nyder udsigten til skovens kuperede terræn og grønne træer, og tilføjer:

- Der kan være en helt særlig ro og en anden stemning her end for eksempel inde på mit kontor - set i forhold til, når jeg har samtaler med folk, og så er det fint i forhold til udevielser, hvor der er krav til, at der er mulighed for at komme i tørvejr i tilfælde af regn.

Dagen bød også på en lille tur inde i skovens dybe stille ro for at lære om naturen - også selvom regnen silede ned.  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Samtidig vil Finn Lillethorup og Tilde Trold i samarbejde fra tid til anden skabe lærerige naturoplevelser med udgangspunkt i hytten, og i det hele taget er det planen, at Tildes Hytte skal være til for alle, også tilfældigt forbipasserende og unge, der har brug for et sted at mødes og hygge.

Annonce

Tale, snor, troldedrik og gættelege

Tilbage til indvielsen af hytten forleden dag i skoven, for stemningen var i top. Børnene var glade, og de lyttede opmærksomt da præsten holdt sin børnevenlige indvielsestale, hvor han blandt andet bandt navnet Tilde sammen med navnets betydning, nemlig “kamp” og, at Tilde kæmper for alt det gode i verden.

Tilde Trold sørgede for at børnene følte sig velkomne, og børnene var tydeligvis meget optagede af den karismatiske trold og alt, hvad hun gjorde og sagde.


Det er så godt, at vi tør mødes uden for vores kasser, arbejde på tværs og løfte sammen. Det er jo bare sådan det skal være

Kristin Björk, kunstpædagog og kvinden i Tilde Trold


Snoren, der ikke var rød, men lyserød, fordi der i Tilde Trold også er gemt en prinsesse, blev klippet med hjælp fra et par af børnene. Der blev drukket troldesaft med magiske ingredienser, der var gættelege om skovens dyr og naturen blev inspiceret.

På sådan en særlig dag må man gerne være lidt fin. Derfor havde Tilde Trold travlt med at sørge for at få læbestift på. For det kan man godt, selvom man både er beskidt og er en trold.  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

En hytte er nu indviet og både Tilde Trold og Kristin Björk, der er inde i Tilde Trold, er glade. Både for hytten, for samarbejdet med kirke og kommune/Økolariet.

- Det er så godt, at vi tør mødes uden for vores kasser, arbejde på tværs og løfte sammen. Det er jo bare sådan det skal være, lyder det afsluttende fra Kristin Björk, der for øvrigt oprindeligt er fra Island, hvor de, om nogen, har en kultur der går langt tilbage, hvor trolde og alfer er en del af historien.

Annonce
Annonce
VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Ny forretning i Vestergade: Her er stilen helt anderledes end dansk

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tag med til Mellemøsten i Vejle: Fem stærke bud på ting til boligen - udvalgt af Nader Hassan Ibrahim

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Ugeavisen Vejle

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Ugeavisen Vejle

På café i en smart bybil for Mokkaens skyld

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Ugeavisen Vejle

Hun blev kaldt container-rotten: Dorit åbner forretning på Ternevej

Ugeavisen Vejle

Nu er det officielt: Guldskat er skrumpet men slår alligevel en verdensrekord

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Kunstneren og krimiforfatteren

Ugeavisen Vejle

Circle K er helt elektrisk: Vejle har fået sin første 300 kW ladestander

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Den olympiske fakkel kom til Vejle

Ugeavisen Vejle

Markant hjørneejendom får ny beboer efter at have stået tom i årevis: Det er så oplagt, at du næsten kan gætte, hvem det er

Ugeavisen Vejle

Spiderman er tilbage: Endelig åbner Lido Biograferne og caféen - husk mundbind og coronapas

Ugeavisen Vejle

Professor fra Vejle: Så døden i øjnene og fik to nye lunger

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: En gåtur efter frokosten

Ugeavisen Vejle

Lukkede sin forretning efter 33 år - og begynder nu på et nyt arbejdskapitel: Det bliver en fantastisk frihed

Ugeavisen Vejle

Farvel, burger - goddag, lakrids: Vejles nye slikbutik åbner på det skarpe hjørne ved Nørretorv

Ugeavisen Vejle

Under huden: Vis os din tatovering - vi vil høre din historie

Ugeavisen Vejle

Jelling Musikfestival tilføjer fire danske topnavne til plakaten: Kim Larsens kendte søn spiller for fjerde gang

Ugeavisen Vejle

Spådom holdt stik: Stigning i kommunens folketal slog alle rekorder, og et drengenavn var særligt populært blandt nyfødte

Ugeavisen Vejle

Hun gik på togskinnerne for at tage sit eget liv og var indlagt på psykiatrisk hospital i halvandet år: Sådan kom Trine på rette kurs

Ugeavisen Vejle

Når storesøsteren er mere spændende end lillesøsteren: Hyundai i30 N er en fuldendt fuldblodsracer

Annonce