Annonce
Ugeavisen Vejle

Erhvervsministeriet: Vi kan kun opfordre til, at varehusene ikke holder udsalg

Erhvervsministeriet har opfordret til, at varehusene ikke holder store udsalg af især nonfood produkter. Privatfoto
- Hvis man skulle afspærre sektioner i dagligvarebutikker, vil der blive mindre plads i butikkerne, hvilket modstrider anbefalingen om mere afstand mellem kunderne, lyder beskeden fra Erhvervsministeriet.
Annonce

Vejle: Cykelhandlerne i Vejle - og byens øvrige specialbutikker - får i første omgang ikke held til at sætte en stopper for varehusenes salg af nonfood.

Ifølge erhvervsministeriet vil man nemlig ikke forbyde varehusenes salg af nonfood.

- Hvis man skulle afspærre sektioner i dagligvarebutikker, vil der blive mindre plads i butikkerne, hvilket modstrider anbefalingen om mere afstand mellem kunderne.

- Rent lavpraktisk står varerne heller ikke nødvendigvis opdelt i henholdsvis dagligvare- og udvalgsvaresektioner. For eksempel vil rengøringsmidler, som er en dagligvare, ofte stå sammen med gulvspande, som er en udvalgsvare, skriver erhvervsministeriet til avisen efter vores henvendelse på cykelhandlernes vegne.

Erhvervsministeriet skiver videre, at man "har en tæt dialog med branchen og har kraftigt opfordret til, at dagligvarebutikkerne ikke afholder store udsalg.".

Direktør i brancheforeningen for Danske Cykelhandlere, Thomas Johnsen, køber ikke ministeriets  svar.

- Det er noget vrøvl. Varehusene kan bare lukke færre ind, nemlig i overensstemmelse med regeringens egne retningslinjer. Alternativt kan man afspærre varerne uden at afspærre gangarealerne, siger  Thomas Johnsen.

Ministeriet har ikke ønsket at svare på, om man ikke bare kan lukke færre ind eller afspærre varerne uden at afspærre gangarealerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce