Annonce
Ugeavisen Vejle

Et halvt år til Paralympiske Lege: Fuld fokus på træningen

Daniel Wagner
Med et halvt år til de Paralympiske Lege (PL) i Tokyo er der gang i træningen blandt de danske atleter. I Region Syddanmark er der hele ni atleter, der har mulighed for at kvalificere sig. Daniel Wagner fra Vejle har allerede sikret sig billetten til Tokyo.

Vejle: 24. februar var der præcis et halvt år til de Paralympiske Lege (PL) i Tokyo. Åbningsceremonien skydes i gang 24. august 2021.

På nuværende tidspunkt har ni atleter i Region Syddanmark mulighed for at kvalificere sig til PL. En af dem, der allerede har sikret sig billetten til Tokyo, er Daniel Wagner fra Vejle, der deltager i både længdespring og 100 meter. Daniel Wagner blev udtaget allerede sidste år, og har undervejs døjet med en skade.

- Jeg har bøvlet med en achillessene skade i 2020 og har brugt meget tid og energi på at få den i orden. Det synes jeg er lykkedes nogenlunde, og nu med et halvt år til PL kan jeg mærke, at kroppen og hovedet nærmest er gået i en form for konkurrence mode i forhold til at blive klar. Det er en fed følelse og når jeg går i det mode, så ved jeg, det bliver godt, fortæller Daniel Wagner i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Annonce

Hårdt mentalt

Daniel Wagner havde både en sølv- og en bronzemedalje med hjem fra Rio 2016 i henholdsvis 100 meter og længdespring. At Tokyo 2020 er blevet udskudt et år, har dog ikke været nemt.

- Det har været hårdt mentalt for mig at PL er blevet udskudt, og derfor har jeg også kæmpet en del med motivationen. Nu når der er et halvt år til PL, er det kommet så tæt på, at motivationen er kommet tilbage igen. Det er vigtigt i forhold til at kunne give den fuld gas til træningen hver dag og forberede sig bedst muligt til Tokyo, siger Daniel Wagner.

Annonce

Mor og søn med

Fra Vejle Kommune (Give) er Tobias Thorning Jørgensen og Line Thorning Jørgensen, begge dressur, også med i bruttotruppen.

Som navnet afslører er de i familie. De er mor og søn - med hver deres handicap. Line har fået lammelser i benet efter en rideulykke, og Tobias har en muskelsygdom.

På landsplan er 43 atleter med i bruttotruppen. Forventningen er, at den endelige danske PL-trup ender på 23-28 atleter i cirka ti forskellige idrætsgrene.

Det er første gang, at DIF står for den danske delegation. Arbejdet med at optimere Danmarks deltagelse til PL i Tokyo sker i tæt samarbejde med Parasport Danmark og Team Danmark.

Daniel Wagner

Alder: 27 år

Sportsgren: Atletik (længdespring og 100m), Klasse T63

Klub: Vejle IF

Tidligere PL-deltagelse (sommer): Rio 2016, London 2012

Funktionsnedsættelse: Overbensamputeret

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Rock i Byparken: Her er navnene

Annonce