Annonce
Ugeavisen Vejle

Fængslende koncert med Fangekoret

I de sidste 12 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark, og der er lange ventelister på deres optræden. PR Foto

Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel giver koncert i Vor Frelsers Kirke lørdag 19. januar klokken 19.

Annonce

Vejle: Velklingende toner fra hardcore sangere med rå stemmer.

Det er hvad, der venter publikum, når Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel giver koncert lørdag 19. januar i Vor Frelsers Kirke.

Fangekoret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som stadig synger i koret efter løsladelsen. Korleder igennem 22 år, Louise Adrian, synger med indsatte i fem fængsler, og koret optræder rundt i de danske kirker.

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en cd i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der var efterspørgsel på koret udenfor murene og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed.

I de sidste 12 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark, og der er lange ventelister på deres optræden.

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. PR Foto
Annonce

Egne numre

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.

Fangekoret har overdraget 145.000 kroner til Børnetelefonen under Børns Vilkår, som overskud for salget af deres CD'er. Fangekoret har været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt.

Louise Adrian har fået flere priser for arbejdet med Fangekoret.

Koncerten begynder klokken 19 varer cirka 85 minutter, og undervejs tager både fanger og dirigent ordet. Dørene åbnes en halv time før koncerten. Entré og forfriskning efter koncerten.

Billetter koster 75 kroner og købes ved døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce