Annonce
Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

- Vi har haft fokus på vores egne elevers trivsel frem for at tiltrække flere elever med markedsføring. Hvis de unge har en god fortælling om det gymnasium, de går på, så er det den bedste reklame, du kan få, siger Kristine Kortnum, rektor på Rødkilde Gymnasium. Arkivfoto: Yilmaz Polat
De unge fravælger gymnasiale uddannelser i Vejle i år. På Rødkilde Gymnasium er historien dog en anden.

Vejle: Færre unge vil i år på de gymnasiale uddannelser i Vejle.

Den højere handelseksamen (hhx) på Campus Vejle har modtaget 48 færre ansøgninger i forhold til sidste år, mens HF og VUC har syv ekstra ansøgninger i år.

Vejle Tekniske Gymnasium oplever en tilbagegang på 28 procent, og på Rosborg Gymnasium & HF er faldet på 18 procent for HF og det almene gymnasium (stx). Det viser tal fra Gymnasieskolernes Lærerforening.

Annonce

- Vi kommer til at have en klasse mindre i år på stx. Det kommer ikke til at få nogen ansættelsesmæssige konsekvenser, siger Hanne Hautop, rektor på Rosborg Gymnasium.

Rødkilde Gymnasium har modsat oplevet, at omkring 20 unge flere end sidste år har søgt om optagelse. Det fortæller Kristine Kortnum, som er rektor på Rødkilde Gymnasium.

- Vi er lettede og meget tilfredse med vores søgetal. Det er vi især i lyset af, at mange gymnasier rundt om os oplever en tilbagegang, siger Kristine Kortnum.

I år har flere danske unge valgt at fortsætte i 10. klasse. Der er også en større andel af unge, som har valgt noget andet end en ungdomsuddannelse efter grundskolen. Det kan ifølge Gymnasieskolernes Lærerforening for eksempel være at arbejde eller tage et udlandsophold.

Aflysninger og aflysninger

Corona tilskrives en del af årsagen til, at de unge tøver med at søge mod ungdomsuddannelserne. Pandemien betød, at fysiske brobygning-forløb og introforløb på ungdomsuddannelserne blev aflyst.

- Vi har ikke på samme måde som før corona kunne vise, hvad det er, vi kan som ungdomsuddannelse, siger Kristine Kortnum, rektor på Rødkilde.

Hun peger på, at det især er anbefalinger fra unges venner og familie, der har indflydelse på, hvilken vej de unge vælger.

- 80 procent af de unge, som søger os har hørt om os fra deres netværk. Det kan være, at de har haft en søster, som har gået her. Har de haft en god oplevelse, så er det den bedste markedsføring, siger hun.

I år har 71,6 procent af de unge har søgt optagelse på en gymnasial uddannelse. Det er lidt færre end i 2021. Det almene gymnasium, stx, er det mest populære uddannelsesvalg blandt de gymnasiale uddannelser, og her har man oplevet en lille fremgang.

Søgningen til erhvervsuddannelserne ligger fortsat på 20 procent på landsplan, hvor den politiske målsætning er, at 30 procent af en årgang skal vælge en erhvervsuddannelse.

Vi har ikke på samme måde som før corona kunne vise, hvad det er, vi kan som ungdomsuddannelse.

Kristine Kortnum, rektor på Rødkilde Gymnasium
Annonce
Ugeavisen Vejle

Ikke længere hemmeligt: Se, hvem der skal være liebhaver-ejendomsmægler i Vejle for tv-kendissen Jesper Nielsen - 'vi bliver ikke smart-i-en-fart-mæglere'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Snart kan du leje kajakker på stranden og padle ud på Vejle Fjord - men 'det bliver ikke tivoli,' lover politikerne

Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Optog i Nørrebrogade

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

Mon det bli'r Vejles sommerhit? Nu har vi fået vores egen Tour de France-sang - lyt her til nummeret 'Vi kører Vejle gul'

VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Ny fantasy til tweens

Ugeavisen Vejle

Derfor er Ford Kuga så populær: Der er tale om en rummelig familiebil

Ugeavisen Vejle

Michael har netop solgt en af Vejles mest historiske restauranter: Nu afsløres hans nye job

Ugeavisen Vejle

Restauratør bag Vejles største havefest: 'Det bliver lige så vildt som i 80'erne og 90'erne - jeg bliver skuffet, hvis der ikke kommer over 1000'

Ugeavisen Vejle

For fire år siden mistede Jalal sine små tvillinger: Nu opkalder han nyt madhus efter sin søn

VEJLE

Byen får et nyt spisested lige ned til åen: Her vil Sicilie servere en velkendt rodfrugt - på en helt speciel måde

Ugeavisen Vejle

Lennarth vendte sit liv på hovedet: Så mange kilo har han smidt efter sin operation - 'Frygten for at dø sad i kroppen'

Ugeavisen Vejle

Stort tøjmarked skal sikre et sekscifret overskud - det vil kendt Vejle-firma donere pengene til: 'Det kommer til at gå vildt for sig'

Ugeavisen Vejle

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Annonce