Annonce
Ugeavisen Vejle

Falkeblik: Ny bog fra Vejleforfatter

Falkeblik er det sidste bind i Tommy Thorsteinssons trilogi om drabsefterforskeren Anna Blaafalk. Første bog hedder Ensom Ulv, nummer to bærer titlen Havhvepsen. PR-foto
Vejleforfatteren Tommy Thorsteinsson har netop udgivet Falkeblik, der er det sidste bind i hans Blaafalk-trilogi.

Vejle: I 2017 ramte Tommy Thorsteinssons debut-roman "Ensom Ulv" boghandlernes hylder. Nu er Vejle-forfatteren så på banen med Falkeblik, der er det sidste bind i hans trilogi om drabsefterforskeren Anna Blaafalk.

Tommy Thorsteinsson kalder det både godt og skidt, at det er foreløbig sidste bog i serien.

- Det er lidt vemodigt at tage afsked med Anna og alle de andre efterforskere i serien, men det giver mig også en vis form for fred i sjælen og ro i kroppen, da der nu bliver mere plads til et nyt univers. Jeg arbejder nemlig allerede nu på et nyt projekt, oplyser forfatteren i en pressemeddelelse.

Han vil ikke helt afvise, at Anna Blaafalk kommer på banen igen.

- Livet har lært mig, at man aldrig skal sige aldrig, så vi får at se, hvad tiden bringer. Jeg har skam stadig nogle gode plot-idéer, der ligger og ulmer, og seriens superskurk kunne måske også gå hen og blive interessant senere. Vi må se, siger Tommy Thorsteinsson.

Annonce

Voldsomt og spektakulært

Tommy Thorsteinssons bøger er fiktion, men når han skriver drager han inspiration fra det virkelige liv.

I Falkeblik modtager PET alarmerende efterretninger fra Tyskland. Danmark er tilsyneladende målet for terrorlederen The Tailor, der stod bag angreb i København i 2016

- Jeg betragter de ting, der sker rundt om i verden, og så tænker jeg, hvad er det værste, der kan ske i Danmark. Desværre er svaret, at alt kan ske... Det egentlige terrormål i bogen vil jeg ikke afsløre her, men det er voldsomt og spektakulært, siger forfatteren, der også har ladet sig inspirere af en artikel om hjemvendte syrienskrigere.

- Faktum er, at flere og flere kvinder drager til Syrien for at lade sig indlemme i IS. Det er en af disse hjemvendte kvinder, der spiller en rolle i bogen, fortæller han.

Annonce

Corona

Covid-19 har påvirket alle brancher i Danmark og bogbranchen er ikke gået fri.

For Tommy Thorsteinsson har der dog både været positive og negative ting forbundet med at udgive en bog midt i en pandemi.

- Corona har betydet, at man rykker tættere sammen i familierne, og at man har sine "coronabobler", hvor man ser ganske få personer udefra. Det har givet mig mere ro og fred i selve skriveprocessen, siger han.

Men selvom skriveprocessen har været mere rolig, har det haft en negativ effekt på selve udgivelsen.

- Forlaget Superlux og jeg havde planlagt en bogsignerings-tour rundt til udvalgte boghandlere. Den er foreløbig udsat til butikkerne åbner igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce