Annonce
Ugeavisen Vejle

Fandt sig selv på en rejse til Bali

Dorthe Broeng har åbnet sin egen klinik i Sct. Maria Huset i Vejle. Foto: Lars Saugbjerg

Dorthe Broeng har åbnet klinik i Sct. Maria Huset i Vejle, hvor hun blandt andet tilbyder familie- og parterapi. Hun bearbejder også traumatiske hændelser og hjælper klienter til at genfinde livsglæde.

Vejle: Hun er vokset op i Vestjylland, og er mor til tre. 50-årige Dorthe Broeng har åbnet "Klinik Broeng" i Sct. Maria Huset på Blegbanken.

Dorthe Broeng er en erfaren kvinde, der er uddannet hos systemisk institut for familieterapi. Hun har adskillige terapeutiske overbygninger og omkring 16 års terapeutisk erfaring med voksne, børn og unge, par og familier. Også som selvstændig.

Senest har hun været behandler på et traumecenter i psykiatrien for flygtninge og veteranfamilier med PTSD. Men som så mange andre danskere løb hun stærkt på sit arbejde. For stærkt.

- Jeg gik ned med sekundær traumatisering. Jeg fik nogle af de samme symptomer, som mine patienter havde. Det var en presset arbejdsplads, og det endte med, at jeg stoppede. Det er godt et år siden, fortæller Dorthe Broeng.

Hun vendte blikket indad. Den livsglade og lattermilde Dorthe Broeng var væk, så det var nødvendigt at gøre noget.

- Jeg tog ud at rejse i tre måneder. Det var egen-omsorg for at blive rask. Turen gik blandt andet til Bali.

- Det ligger mig meget på sinde at genskabe indre livsglæde, så man ikke bare overlever, men lever og føler oprigtig glæde ved livet.

Genskaber livsglæde

Den første måned på turen trak hun stikket helt ud. Hun snorklede, mediterede og dyrkede yoga. Det var medicinen.

- Da jeg kom hjem fra rejsen, var jeg mit gamle jeg. Og meget mere afklaret i forhold til, hvad jeg ville byde mig selv, siger Dorthe Broeng.

I en periode gik hun ledig, søgte arbejde - men i denne proces blev hun klar over, at en ansættelse slet ikke var sagen. Der var derimod tanken om foden under eget bord. Hjælpe folk med at finde livsglæde efter sygdom. Hjælpe mennesker med at slippe traumer, uhensigtsmæssige overbevisninger, tanker, følelser og adfærd som generer sygdom.

- Det ligger mig meget på sinde at genskabe indre livsglæde, så man ikke bare overlever, men lever og føler oprigtig glæde ved livet. Vi kan alle blive skubbet ud af kurs, men jeg hjælper klienten med at blive den, vedkommende i virkeligheden er skabt til at være, siger Dorthe Broeng.

Annonce

Begynder med samtale

Din største styrke som behandler?

- Det er helt klart at arbejde med mennesker, som er traumatiseret. Eller oplever angst. Alle forløb begynder naturligvis med en samtale, så fundamentet for behandlingen er i orden. Kemien skal passe, og klienterne skal også vurdere, om jeg er den rigtige for dem, siger hun.

Dorthe Broengs vifte af tilbud spænder over individuel terapi, par- og familieterapi samt meditation, herunder mindfullness, yoga og fri dans. Hun udfører også lysbehandlinger, auriculoterapi, som er en slags øreakupunktur med lys. Flere oplysninger om behandlingerne hos Klinik Broeng findes på klinikkens hjemmeside.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Michael har netop solgt en af Vejles mest historiske restauranter: Nu afsløres hans nye job

Annonce
Ugeavisen Vejle

Restauratør bag Vejles største havefest: 'Det bliver lige så vildt som i 80'erne og 90'erne - jeg bliver skuffet, hvis der ikke kommer over 1000'

Annonce
Ugeavisen Vejle

For fire år siden mistede Jalal sine små tvillinger: Nu opkalder han nyt madhus efter sin søn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Byen får et nyt spisested lige ned til åen: Her vil Sicilie servere en velkendt rodfrugt - på en helt speciel måde

Ugeavisen Vejle

Lennarth vendte sit liv på hovedet: Så mange kilo har han smidt efter sin operation - 'Frygten for at dø sad i kroppen'

Ugeavisen Vejle

Stort tøjmarked skal sikre et sekscifret overskud - det vil kendt Vejle-firma donere pengene til: 'Det kommer til at gå vildt for sig'

Ugeavisen Vejle

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Ugeavisen Vejle

Kvinde, spark til din mand - han vil jo gerne være med: Her er en helt ny mulighed for mænd med livserfaring

Ugeavisen Vejle

Konkurs tvinger frisør på Horsensvej til at lukke: 'Jeg kan ikke hente det efterslæb, corona har placeret i butikken'

Ugeavisen Vejle

Bilkoncern - med to Vejle-forretningen - tjente et kæmpe millionbeløb: 'Det vigtigste for os er, at vi har skabt mere end 150 nye jobs'

Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce