Annonce
Ugeavisen Vejle

Fandt sig selv på en rejse til Bali

Dorthe Broeng har åbnet sin egen klinik i Sct. Maria Huset i Vejle. Foto: Lars Saugbjerg

Dorthe Broeng har åbnet klinik i Sct. Maria Huset i Vejle, hvor hun blandt andet tilbyder familie- og parterapi. Hun bearbejder også traumatiske hændelser og hjælper klienter til at genfinde livsglæde.

Annonce

Vejle: Hun er vokset op i Vestjylland, og er mor til tre. 50-årige Dorthe Broeng har åbnet "Klinik Broeng" i Sct. Maria Huset på Blegbanken.

Dorthe Broeng er en erfaren kvinde, der er uddannet hos systemisk institut for familieterapi. Hun har adskillige terapeutiske overbygninger og omkring 16 års terapeutisk erfaring med voksne, børn og unge, par og familier. Også som selvstændig.

Senest har hun været behandler på et traumecenter i psykiatrien for flygtninge og veteranfamilier med PTSD. Men som så mange andre danskere løb hun stærkt på sit arbejde. For stærkt.

- Jeg gik ned med sekundær traumatisering. Jeg fik nogle af de samme symptomer, som mine patienter havde. Det var en presset arbejdsplads, og det endte med, at jeg stoppede. Det er godt et år siden, fortæller Dorthe Broeng.

Hun vendte blikket indad. Den livsglade og lattermilde Dorthe Broeng var væk, så det var nødvendigt at gøre noget.

- Jeg tog ud at rejse i tre måneder. Det var egen-omsorg for at blive rask. Turen gik blandt andet til Bali.

- Det ligger mig meget på sinde at genskabe indre livsglæde, så man ikke bare overlever, men lever og føler oprigtig glæde ved livet.

Annonce

Genskaber livsglæde

Den første måned på turen trak hun stikket helt ud. Hun snorklede, mediterede og dyrkede yoga. Det var medicinen.

- Da jeg kom hjem fra rejsen, var jeg mit gamle jeg. Og meget mere afklaret i forhold til, hvad jeg ville byde mig selv, siger Dorthe Broeng.

I en periode gik hun ledig, søgte arbejde - men i denne proces blev hun klar over, at en ansættelse slet ikke var sagen. Der var derimod tanken om foden under eget bord. Hjælpe folk med at finde livsglæde efter sygdom. Hjælpe mennesker med at slippe traumer, uhensigtsmæssige overbevisninger, tanker, følelser og adfærd som generer sygdom.

- Det ligger mig meget på sinde at genskabe indre livsglæde, så man ikke bare overlever, men lever og føler oprigtig glæde ved livet. Vi kan alle blive skubbet ud af kurs, men jeg hjælper klienten med at blive den, vedkommende i virkeligheden er skabt til at være, siger Dorthe Broeng.

Annonce

Begynder med samtale

Din største styrke som behandler?

- Det er helt klart at arbejde med mennesker, som er traumatiseret. Eller oplever angst. Alle forløb begynder naturligvis med en samtale, så fundamentet for behandlingen er i orden. Kemien skal passe, og klienterne skal også vurdere, om jeg er den rigtige for dem, siger hun.

Dorthe Broengs vifte af tilbud spænder over individuel terapi, par- og familieterapi samt meditation, herunder mindfullness, yoga og fri dans. Hun udfører også lysbehandlinger, auriculoterapi, som er en slags øreakupunktur med lys. Flere oplysninger om behandlingerne hos Klinik Broeng findes på klinikkens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce