Annonce
Vejle

Farvel til Marcello's: Paladspassagen satser stort på nye spisesteder

Med Marcello's Ristorantes opsigelse og lukning ved årsskiftet kan projektleder Rie Lundgren og Boax Ejendomme nu udvide konceptet med social dining til hele "Paladstorvet", der får plads til op til 12 spisesteder. Foto: Mette Mørk
Med Marcello's afgang fra Paladspassagen udvider Boax Ejendomme planerne om spisesteder og social dining på det overdækkede torv, hvor der nu bliver plads til 12 lejere.
Annonce

Vejle: Heldækkende stofbannere sidder fortsat på de store glaspartier ind til det tidligere bank-lejemål ved Paladspassagens overdækkede torv.

Her lancerede selskabet bag passagen, Boax Ejendomme A/S, i august sidste år et projekt med såkaldt "social dining". Planen var, at de første madboder skulle åbne i de ombyggede lokaler til november, men her er der endnu ikke sket noget.

Boax Ejendomme har dog langt fra opgivet projektet.

Tværtimod giver opsigelsen fra torvets sidste spisested, Marcello's Ristorante, der lukkede ved årsskiftet, selskabet mulighed for at udvide projektet.

- Projektet bliver til noget, og Marcello's lukning gør, at vi nu har mulighed for at tænke hele området ind i planerne. Oprindeligt skulle vi lave social dining rundt om en eksisterende restaurant uden at tage kunder fra den. Nu har vi mulighed for at ryste hele posen, fortæller projektleder hos Boax Ejendomme Rie Lundgren.

Nu, hvor vi kan inddrage hele arealet, regner vi med at få plads til 10-12 spisesteder, der alle skal være forskellige. Vi har den første aftale på plads.

Rie Lundgren, projektleder Boax Ejendomme A/S

Annonce

Sætter snart navne på

Boax Ejendomme vil fortsat etablere fem spisesteder og en kaffebar i Frøs Sparekasses tidligere lokaler, men i Marcello's lokaler bliver der nu plads til to lejemål.

Samtidig kan der indrettes fire andre spisesteder i de lokaler, som Restaurant Neptun forlod for godt et halv år siden i Bygningens nederste etage.

- Nu, hvor vi kan inddrage hele arealet, regner vi med at få plads til 10-12 spisesteder, der alle skal være forskellige. Vi har den første aftale på plads, mens vi kun mangler papirarbejdet for to andre interesserede. Jeg håber, at vi i løbet af en måned kan sætte navne på de første spisesteder, fortæller Rie Lundgren.

Annonce

Gør ombygning færdig

Selskabet har udskudt ombygningen af de tomme lokaler til spisesteder, men projektlederen forventer, at håndværkere vil gå i gang med at bygge skillevægge op i det tidligere banklokale i løbet af få uger.

- Planen er nu, at de første spisesteder kommer til at ligge i Frøs-lokalet, og de skulle gerne åbne inden påske. Når vi ikke er kommet i gang endnu, skyldes det, at vi har valgt at holde fokus på at få gjort ombygningen af passagen til boliger færdig først. Det har trukket ud, fordi det har regnet så meget de seneste måneder, og regnen er kommet ind i alle kroge og hjørner. Der er gået rigtig meget tid med at dække af og redde ting, siger Rie Lundgren.

Boax Ejendomme valgte samtidig at koncentrere sig om passagen med butikkerne, så der kunne være ro i gaden, da julehandlen blev skudt i gang.

Fem spisesteder og en kaffebar bliver der plads til i Frøs Sparekasses tidligere lokaler, mens to lejere kan være i Marcello's lejemål. Endelig er der plads til fire spisesteder i de lokaler, Restaurant Neptun har forladt, og så vil Boax Ejendomme placere en fælles bar - eventuelt med scene oven på, centralt på torvet. Skitse: Boax Ejendomme
Annonce

Scene ovenpå baren

Rie Lundgren håber, at Vejle Kommune og Jelling Musikfestival, der samarbejder med Bygningen som spillested, vil medvirke til at udvikle kulturtilbud på det torv, hvor de mange spisesteders gæster skal sidde sammen og spise.

Her vil der blive etableret en bar centralt på torvet, og lige nu overvejer selskabet at placere en scene oven på baren.

- Fra en start skal vi selv stå for baren, for vi vil gerne være en del af opbygningen. Vi vil være sikre på, at de iværksættere, der går med, kommer godt i gang. Men på sigt vil vi gerne forpagte baren ud. Men det skal ikke være til nogen, der bare vil malke stedet. Det skal være nogle, der brænder for det, skal stille med afryddere og stå for de events, der skal være hernede, siger Rie Lundgren, mens hun viser rundt på torvet.

Annonce

Løser varmeproblemer

Her er temperaturen ikke speciel høj, hvilket også var en af Marcello's Ristorantes begrundelser for at opsige lejemålet under ombygningen. Men det bliver der gjort noget ved, inden de nye spisesteder åbner.

- I december fik vi problemer med ventilationen, og det gav problemer med varmen. Det får vi løst, og så etablerer vi vindfang med dobbeltdøre ved begge indgange til torvet, fortæller Rie Lundgren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce